9 x hoe je beauty problemen oplost waar je je voor schaamt

Elke vrouw schaamt zich weleens voor één of meerdere van deze beauty problemen. Nergens voor nodig! Check deze tips om er zo snel mogelijk vanaf te komen.

1. Ingegroeide haren

Ingegroeide haren zijn én niet mooi, én ook nog eens ontzettend pijnlijk. Het kan op twee manieren voorkomen. De eerste is als de haren te dun zijn om door de huid heen te prikken en daardoor onder de oppervlakte klem komen te zitten. Het kan ook voorkomen dat de haar wel door is gekomen maar weer naar binnen groeit. Op allebei de manieren zorgt de ingegroeide haar voor een ontsteking onder je huid die ontzettend pijnlijk is.

Wanneer je hier last van hebt kun je beste een speciaal product tegen ingegroeide haren gebruiken zoals PFB Vanish. Dit product desinfecteert de huid en geneest wondjes. Verder heeft het een exfoliërende werking waardoor het dode huidcellen verwijdert en de haartjes makkelijker te verwijderen zijn.

Om ingegroeide haren te voorkomen is scrubben de beste methode. Omdat je de dode huidcellen verwijdert is de huid dunner waardoor de haartjes makkelijker door kunnen komen.

2. Pukkels op je lichaam

Alsof pukkels in je gezicht nog niet erg genoeg zijn kun je er ook nog last van krijgen op je lichaam. De pukkels komen vooral voor op de rug, in de hals en op de bovenarmen. Heel vervelend, vooral nu het mooie weer eraan komt.

De beste manier om de pukkels te lijf te gaan is door te wassen met een reinigingsgel die salicylzuur bevat. Dit is een ontzettend effectief ingrediënt om pukkeltjes mee te bestrijden. Voor het meest intensieve resultaat kun je de reinigingsgel een kwartier voordat je gaat douchen aanbrengen. Zo exfolieer je je huid goed. Spoel het daarna goed af onder de douche. Na het douchen kun je het beste een crème of een gel aanbrengen die het ingrediënt benzoylperoxide bevat. Dit helpt het huidvernieuwingsproces te versnellen en doodt de bacteriën.

3. Overmatig transpireren

Gebruik een deodorant waar ‘anti-transpirant’ op staat. Deze deodorants bevatten werkstoffen die er daadwerkelijk voor zorgen dat je minder transpireert. Wanneer dit niet voldoende is kun je de superkrachtige deodorant Syneo 5 gebruiken. Deze zorgt ervoor dat je tot wel vijf dagen beschermt bent tegen het zweten. Het is een parfumvrije deodorant, en is ook ideaal tegen zweetvoeten.

4. Cellulitis

De blubberige textuur die je ziet is een ophoping van vocht, vet en afvalstoffen, veroorzaakt door een slechte doorbloeding. Er zijn ontzettend veel crèmes en gels op de markt die allemaal bijdragen aan een positief effect, alleen is het helaas een traag proces om de cellulitis te verminderen.

Veel water drinken helpt om de doorbloeding te verbeteren en de afvalstoffen beter te kunnen afvoeren. Ook kun je rekening houden met je voeding. Vezelrijke voeding met veel eiwitten en onverzadigde vetzuren is het beste om te eten. Verzadigde vetten en suikers kun je het beste laten staan.

Verder is lichaamsbeweging een belangrijk onderdeel om de vetcellen te verkleinen. Hardlopen, buikspieroefeningen of oefeningen op de crosstrainer zijn ideaal om de ontsierende bobbels te verminderen.

5. Roos

Roos is een verzameling huidschilfertjes op je hoofdhuid. Bij mensen die last van roos hebben gaat de celdeling twee keer zo snel als bij andere mensen, en daarom hebben zij ook twee keer zoveel huidschilfers. De klieren werken meestal ook wat sneller waardoor er meer talg en vet wordt afgescheiden door de hoofdhuid. Door dit extra vet klonteren de huidschilfers samen en gaat de hoofdhuid jeuken.

Om van de roos af te komen kun je het beste met een antiroosshampoo wassen die het ingrediënt zinkpyrithion bevat. Dit gaat de infectie tegen zonder dat het de talgproductie verhoogt. Wanneer dit niet voldoende is kun je ervoor kiezen om je hoofdhuid ’s nachts in te smeren met een ketaconazolcrème. Dit doe je door je hoofdhuid vochtig te maken en daarna de crème aan te brengen. Dit laat je de hele nacht intrekken tijdens je slaap en ’s ochtends was je je haar met shampoo. Wanneer je dit één à twee keer in de week doet zul je snel verbetering merken.

6. Kalknagel

Kalknagels oftewel schimmelnagels zijn erg lelijk en het duurt een behoorlijke tijd voordat je er vanaf bent. Wat je het beste kunt doen is een speciale nagellak gebruiken waar amorolfine inzit. Wanneer je de nagel eerst wat opruwt met een vijl kan de werkzame stof uit de nagellak diep doordringen in de nagel. Op het moment dat je aan de basis van de nagel weer gezonde nagel ziet verschijnen weet je dat de behandeling geslaagd is.

Helaas duurt het dan nog ongeveer een jaar voordat het geïnfecteerde gedeelte van je nagel uitgegroeid is. Geduld is daarom gewenst bij een kalknagel.

7. Acné

Een huid met acné is een overgevoelige en geïrriteerde huid. Gebruik daarom geen producten met alcohol of parfum erin. De meest effectieve ingrediënten tegen acné zijn salicylzuur en benzoylperoxide. Salicylzuur is een exfoliant die de verhoorning van de huid en de verstopping van de talgklieren tegengaat. Ook werkt het ontstekingsremmend. Benzoylperoxide doodt de bacteriën.

La Roche-Posay heeft een product genaamd Effaclar Duo+ wat deze ingrediënten bevat en uitstekend werkt tegen de wat ernstigere acné. Bovendien werkt de crème zowel hydraterend als matterend. Verder is het met een acné huid vooral belangrijk om de huid goed te reinigen zowel ’s ochtends als ’s avonds. Ook in de reiniging kun je zoeken naar eerdergenoemde ingrediënten.

8. Koortslip

Wanneer je een koortslip hebt moet je er heel erg voorzichtig mee omgaan want het is ontzettend besmettelijk. Dep het vocht wat uit de blaasjes komt dan ook meteen weg want als je er met je vingers aanzit kun je jezelf of anderen weer besmetten.

Probeer om niet met je tong langs je lippen te gaan omdat de plek juist moet indrogen. Dit indrogen kun je bevorderen door met een gel of crème te smeren die zinkoxide bevat. Extra voordeel is dat dat ook de jeuk tegengaat.

9. Wratten

Wratten zien er misschien niet heel prettig uit, maar ze doen over het algemeen weinig kwaad. Ook verdwijnen de meeste wratten weer vanzelf binnen een paar maanden. Wanneer je geen zin hebt om daarop te wachten kun je zelf aan de slag met diverse producten van de drogisterij tegen wratten.

Wanneer dat niet voldoende helpt kun je een afspraak bij de dokter maken om te wrat weg te laten branden, laseren of te laten bevriezen.

Reageer op artikel:
9 x hoe je beauty problemen oplost waar je je voor schaamt
Sluiten