In samenwerking met Defensie

9 x beroepen die perfect zijn als je je snel verveelt

Yasmine

Misschien had je het al bij bijbaantjes. Na een paar maanden als serveerster, caissière of bollenplukster te hebben gewerkt, vond je het ineens dodelijk saai. En je zou jezelf dan ook nooit zien zitten op een kantoor. Bij het idee alleen al komen de muren op je af. Sommige banen vervelen nou eenmaal sneller dan andere banen. Als jij iemand bent die een afwisselende baan wil, dan zijn deze beroepen uitermate geschikt voor jou.

Onlangs vroegen we aan de mannen van ons Mannendossier wat zij de meest sexy beroepen vinden bij een vrouw. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk alleen maar om dat jij jouw baan geweldig vindt. Dat je een baan hebt waarbij je niet al na een paar maanden in een sleur bent beland.

Wil jij werk dat altijd afwisselend is? Dan zit hier misschien jouw droombaan tussen.

1. Reisleider

Ben jij een ware globetrotter? Dan is dit wellicht een baan voor jou. Als reisleider kom jij op de mooiste plekjes van de aarde, die je vervolgens kan laten zien aan toeristen. Ook heb je veel contact met locals. Voor een baan als reisleider ben je eigenlijk altijd op reis, je hebt veel contacten met mensen en je mag een hoop regelen. Verveelt geen seconde.

2. Journalist

Journalist is een baan waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Je zit niet alleen achter je laptop, je gaat ook op pad en ontmoet bijzondere mensen. Je kunt bovendien op allerlei gebieden journalist zijn, van beautyredacteur bij een tijdschrift of online magazine tot verslaggever bij het journaal. Iedere dag is anders en dat maakt dit werk superafwisselend.

3. Huizenoppasser

Stel dat het je werk was om gewoon thuis te blijven en te doen wat jij zelf wil. Hoe heerlijk is dat? Als je zelf kan beslissen wat je doet, ga je je nooit vervelen. Als huizenoppasser heb je die vrijheid. En als je nou heel ambitieus bent, dan kun je tijdens het oppassen ook nog eens werken aan je eigen bedrijf…

4. Leraar

Als docent kun je eigenlijk nooit je aandacht laten verslappen. Want voor je het weet is je klas veranderd in een dierentuin. Behalve orde houden komen er natuurlijk ook nog veel andere dingen kijken bij een baan als leraar. Wat dacht je van de lessen voorbereiden, dingen nakijken en op de hoogte blijven van je vakgebied. En dan zijn er ook nog leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Ja, hier zul jij je niet snel vervelen.

5. Huisarts

Iedere dag is anders voor een huisarts, want iedere dag komen andere cliënten en die hebben allemaal weer andere kwaaltjes of problemen. Je moet daarom veel weten over heel veel verschillende dingen. En natuurlijk is het ook een heel sociaal beroep, omdat je met mensen praat en wilt weten hoe het nou écht met ze gaat en waar ze last van hebben.

6. Verpleegkundige bij Defensie

Zoek je een baan die werkelijk nooit saai is, dan hebben we jouw droombaan gevonden. Want als verpleegkundige bij Defensie werk je soms onder bijzondere omstandigheden. Wat dacht je van hechten op een schip met windkracht 10? Of het helpen van burgerslachtoffers na een ramp in het buitenland?

7. Chocoladeproever

Van chocola gaat ieders hart sneller kloppen. Stel je voor dat je chocolade mag proeven voor je werk? Het beroep bestaat. En gelukkig zijn er heel wat chocolademerken op de markt. Mocht je daarom dromen over chocola, grijp dan vooral je kans. Chocola eten verveelt immers nooit, toch?

8. Seriekijker

Wist je dat je betaald kan krijgen om series te kijken? De enige skill die vereist is, is dat je een bepaalde taal goed beheerst. Producenten van series zoeken goede vertalers om hun series te kunnen ondertitelen. Dat betekent de hele dag Riverdale kijken terwijl je bankrekening volstroomt. En, het beste nieuws; jij ziet de afleveringen eerder dan wie dan ook.

9. Luchtverkeersleider

Dit is een baan waarbij je écht altijd alert moet zijn en je je aandacht niet kunt laten verslappen. Er worden dan ook flink wat eisen aan je gesteld als je dit beroep wil uitoefenen. Je moet gezond zijn, goed kunnen horen en zien, ruimtelijk inzicht hebben, flexibel en creatief zijn, goed tegen stress kunnen en het Engels bijzonder goed beheersen.

Is dit voor jou allemaal nog niet spannend genoeg, dan kun je dit beroep extra spannend maken door ‘m uit te oefenen bij Defensie. Je kunt daar aan de slag in de luchtverkeersleiding of in de luchtgevechtsleiding. In dat laatste geval waak je over de veiligheid van het luchtruim en begeleid je gevechtsvliegtuigen zoals de nieuwe F-35 naar luchtdoelen.

Heb jij je droombaan gevonden?

Ben je nog op zoek naar wat je wil in het leven of overweeg je een carrièreswitch? En zoek je iets waarbij je je niet snel verveelt? Dan zijn deze negen banen wellicht jouw nieuwe droombaan.

Denk bij het nadenken over een baan ook eens aan Defensie, want je kunt daar als vrouw heel veel verschillende functies uitoefenen. En het wordt nooit saai.

Defensie draait zeker niet alleen om gevechtsfuncties. Je kunt er bijvoorbeeld aan de slag in de logistiek of techniek, als beveiliger, fysiotherapeut, verpleegkundige, tandarts of redacteur. Check hier voor nog meer vacatures en wie weet zit jouw ideale werk ertussen.

In samenwerking met Defensie