9 x de ultieme tips tegen ribbels in je nagellak

Als nagellak liefhebber heb je bijna honderd verschillende kleurtjes in de la staan. Van een witte nagellak tot een opvallend rose kleurtjes en van rood tot zwart. Je kan het allemaal hebben. Alleen bij het opdoen loop je het gevaar op ribbels. En dat is nou nét wat je niet wil.

No need to fuss about it anymore girlfriend. Wij hebben namelijk voor jou de ultieme tips samengesteld voor het voorkomen van ribbels in je nagellak.

1. Schut nooit je nagellak voordat je deze gaat opbrengen

Hierdoor kunnen luchtbelletjes ontstaan en deze komen de structuur van de nagellak niet ten goede.

2. Het vermijden van sterk glanzende nagellak kan ribbels voorkomen

Dit is omdat sterk glanzende nagellak juist de ribbels accentueren. Wil je toch een sterk glanzende nagellak gebruiken, breng dan een een basecoat aan die de ribbels opvult.

3. Maar gebruik het liefst elke keer een basecoat bij het lakken

Een basecoat beschermt jouw nagels tegen verkleuring en het zorgt dat je nagels mooi egaal zijn. En nagels die egaal zijn kun je makkelijker lakken waardoor je minder kans op ribbels hebt.

4. Reiniger eens de huls van het flesje

Je net aangebrachte nagellak blijft langer goed wanneer je voor het dichtdraaien van het flesje de huls goed reinigt. Dit komt omdat er dan geen lucht bij kan komen én de nagellak blijft ook nog eens langer houdbaar.

5. Geef je nagels ook eens wat rust

Om te voorkomen dat je nagels verstikken is het goed om tenminste vier dagen per maand geen nagellak te gebruiken. Je nagels kunnen dan even tot rust komen.

6. Niet gelijk te dik lakken

Probeer je eerste nagellak laag nooit te dik te lakken en probeer je eerste laag geheel te laten drogen voordat je er een tweede laag overheen lakt.

7. Doe je nagels in een coole ruimte

Lak je nagels bijvoorbeeld is op je balkon, een frisse coole plek waardoor het ook gelijk sneller kan drogen.

8. Hef het kwastje zo min mogelijk tijdens het lakken

Houd een vaste manier van lakken aan en hef niet constant je kwastje.

Reageer op artikel:
9 x de ultieme tips tegen ribbels in je nagellak
Sluiten