Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 29 jul 2016

9 x dingen die werkelijk iedereen had op de middelbare school

De middelbare school. Misschien was het wel de leukste tijd van je leven. Ook al zag je dat toen echt totaal anders. Vervelende leraren, hunks die je soms wel en soms niet zagen staan en altijd drama in je vriendinnengroepje. Maar wat is het toch heerlijk om even terug te gaan naar die tijd.

Terug gaan naar de 00’s. Deze dingen had jij als meisje sowieso op de middelbare school.

1. Je had een Fancy, Elle Girl of Break-Out agenda

Je pakte je rooster op de achterkant of aan de binnenkant van je kaft. Je vriendinnetjes hadden natuurlijk iedere pagina van je agenda binnen een maand helemaal vol gekladderd met teksten als ‘Hee, hoest? Ik zit naast je maar ik verveel me. Deze les is echt zoooo saai. XXX Hvj’

2. In je agenda had je een speciale pagina voor je geodriehoek

Je vouwde de hoek van de bladzijde naar binnen tot het midden. Daarna plakte je pagina aan de binnenkant vast met plakband. En voilá, je had een speciale geodriehoek-houder. Je vond jezelf reuze briljant, maar in werkelijkheid had echt iedereen dit.

3. Later had je een Hema agenda met foto’s

Zo leuk dat je je foto’s kon toevoegen in mapjes. En het goede nieuws: deze agenda bestaat nog steeds.

4. Een onder gekliederde etui

Met een watervaste stift of met typex. Jij vond het totaal niet zonde van je etui. En laten we eerlijk zijn, dat was het ook niet, want je hebt ‘m nog steeds bewaard. En het is nu een super persoonlijk aandenken.

5. Eastpak rugtas

Je begon als brugpieper met een Kipling, maar je had al snel door dat je een Eastpak moest hebben als je erbij wilde horen. Je droeg ‘m super laag op je rug, eh, op je billen. Later bewerkte je het logo met een zwarte stift, zodat er ‘Lastpak’ stond. Vond je reuze grappig, was het natuurlijk ook.

6. Glitter gel pennen

Want waarom zou je met een balpen schrijven, als je het ook met de tofste kleurtjes kon doen. Super gaaf.

7. Een supersonische rekenmachine mét spiekbriefje

Bij wiskunde deed je alsof je totaal niet snapte hoe dat ingewikkelde ding werkte. Maar ondertussen zette je er wel hele lappen tekst in. Héél handig bij economie, want daar mocht je je rekenmachine gebruiken, maar kreeg je ook vragen over de stof.

8. Broodtrommel

Iedere dag nam je braaf de bammetjes mee naar school die je moeder had gesmeerd. Als je geluk had dan, anders moest je nog eerder uit bed. Oké, soms gooide je ze weg omdat je naar de snackbar ging in de pauze of Pringles en Red Bull ging halen bij de supermarkt om de hoek. Sorry mam.

9. Een bling bling ladyphone

Je was onafscheidelijk met je klaptelefoontje. Je had ‘m zelfs versierd met een soort sleutelhanger van glinsterende steentjes. Oh, wat was die tijd toch briljant.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: 11 x wat je dacht dat je zou doen als je volwassen was vs. de realiteit

Reageer op artikel:
9 x dingen die werkelijk iedereen had op de middelbare school
Sluiten