Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 29 sep 2015

9 x dingen die wij vrouwen verschrikkelijk vinden aan het vrouw zijn

Hoewel we (natuurlijk) de betere sekse zijn, moeten we toch echt bekennen dat de mannen het over het algemeen een stuk makkelijker hebben dan wij vrouwen. Waarom? Om overduidelijk meerdere redenen. We selecteerden de negen vervelendste voor je omdat we dat echt wel eens hardop mogen zeggen. Arme, arme wij.

1. Ongesteld zijn

Het heeft waarschijnlijk weinig uitleg nodig. Maar vanaf het moment dat je het wordt zit je er ongeveer veertig (!) jaar aan vast. Die vieze maandverbandjes die aan billen vastgeplakt zitten, het risico van een overvolle tampon waardoor je doorlekt, en al die ongemakken waarbij je naar een wc moét, maar er geen in de buurt is. Yes, we love it. NOT. Oh en dan hebben we het nog niet gehad over leuke extra’s die erbij komen kijken. Misselijkheid, hoofdpijn, kramp of rugpijn.

2. Onze hormonen

Alsof het al niet erg genoeg is dat we maandelijks ongesteld worden, moeten we ook dealen met het feit dat we soms gewoon ineens sip zijn. Of verdrietig. Of boos. Soms moeten we alles opeten wat los en vast zit. En dat hebben we allemaal te danken aan onze heerlijke vrouwelijke hormonen.

3. Kinderen baren

Wie heeft het ooit bedacht dat we een heel persoontje door onze Vegeegee moeten persen. Serieus, wie? Want wij zijn het er niet bepaald mee eens. En ook al zal het een fijne ervaring zijn, het zou fijn zijn als hij ook eens mocht.

4. De pil slikken

Kinderen wil je niet gelijk. Vanaf het moment dat je vruchtbaar bent, zul je jezelf moeten beschermen als je seks hebt om niet zwanger te worden. Meestal komt dat neer op het slikken van de pil. Ja, meestal is het de vrouw die een kind mag voorkomen. Iedere dag slik je de pil, en vergeten is een no go. Daardoor kom je nog wel eens in de knoei bij spontane sleepovers.

5. Mannen

We vinden jongens leuk en we vinden het ook leuk om met ze naar bed te gaan, maar soms willen we ze ook gewoon wat aandoen. De echte goeierds zijn lastig te vinden en begrijpen doen ze ons helaas maar al te vaak niet. En wij hun overigens ook niet. Zucht.

6. Blaasontstekingen

Auw, auw, auw en nog meer auw. We zijn veel te vaak de sjaak met een blaasontsteking. We zijn de wereld dan wel weer eeuwig dankbaar voor cranberry sap.

7. Gemene meiden

Meisjes kunnen zo verschrikkelijk gemeen zijn. We hadden gehoopt dat het klaar zou zijn na de middelbare school, maar mooi niet hoor.

8. Scheren

Wanneer we weer een vriendje aan de haak hebben geslagen moeten we praktisch ons hele lichaam (bijna dagelijks) scheren. We zijn er echter nog niet helemaal over uit of de eindeloos gladde benen alle scheerwondjes wel waard zijn.

9. Alles overdenken

Ons overactieve brein maakt ons soms knettergek. Soms schrikken we ’s nachts zelfs weer wakker omdat alles maar zo druk blijft doorratelen. En mannen lijken daar stukken minder last van te hebben. Tipje voor hun: wanneer je een meisje vraagt waar ze aan denkt en ze zegt ‘niks’, dan weet je dat er iets niet klopt. Met die struggle moeten jullie dan weer leven mannen.

Reageer op artikel:
9 x dingen die wij vrouwen verschrikkelijk vinden aan het vrouw zijn
Sluiten