Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 17 jun 2016

9 x dit maken we allemaal elke keer mee als we platzak zijn

Het moment dat je salaris, studiefinanciering of gulle gift van je ouders je bankrekening bereiken kan je je geluk niet op. Je voelt je de koning te rijk. Maar dat duurt niet lang en dan denk je elke keer weer: had ik maar…

1. Als je al je verse geld op je rekening hebt voel je je geweldig. En je belt daarom direct je (net zulke rijke vriendinnen) op, want het moet gevierd worden dat de bankrekening weer is gespekt: cocktails.

2. Ook koop je de supermarkt leeg alsof er een heel gezin thuis op je zit te wachten. De Bonus artikelen? Daar heb je dit keer echt geen oog voor. Waarom zou je? Living the rich life uhu.

3. En je vindt het ook wel nodig dat je jezelf trakteert op dat veel te mooie leren jasje die je echt ‘nodig’ hebt. Je koopt het zonder te twijfelen en loopt stralend de winkel uit.

4. De eerste euforie is geweest en je realiseert opeens een klein beetje dat je er misschien vanavond goed aan doet om niet uit eten te gaan. Want dan wordt het een beetje krap deze maand. Maar je zegt jezelf dat als je dat niet doet, je er prima bij zit.

5. Een week later begin je lichtelijk te zweten. Want je hebt de moed bij elkaar geraapt om eens een blik te rekenen op je rekening. En daar stond niets meer dan een paar tientjes. Of nou ja, zeg gerust negentien euro voor nog twee weken.

6. Je bent bijna boos op de winkels en andere troggelaars die jou je rijkdom hebben afgenomen. Want het kán toch niet zo zijn dat je zo riant hebt geleefd deze maand? Het moet aan iets anders liggen.

7. En dus spit je je rekening door opzoek naar de dader van je armoede. En dan zie je het al: etentjes, terrasjes, kleding, cocktails, flessen wijn, twintig euro per keer bij de supermarkt en nog meer loze uitgaven.

8. Je kan wel huilen want je hebt weer bewezen dat je nog steeds geen bal begrijpt van budgetteren. Je belt in grote paniek je moeder op dat je écht geld nodig hebt waarop zij het volgende antwoordt: ‘Ik geloof dat ik je een keer een document heb gestuurd met je inkomsten en uitgaven. En je moet het allemaal makkelijk redden.’

9. Waarom jij schoorvoetend weer een paar dagen bij je ouders bivakkeert omdat je geen cent meer hebt te makken. En je belooft jezelf weer beterschap, want het móet de volgende maand echt beter gaan.

LEES OOK: Onderzoek bewijst het, je lover ziet alleen maar jou staan

Reageer op artikel:
9 x dit maken we allemaal elke keer mee als we platzak zijn
Sluiten