Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 27 feb 2017

9 x herkenbare situaties voor iedere lekkerbek die graag wil afvallen

Je hebt besloten dat je een paar kilo kwijt wil. Want je broek zit te strak, van je buik of benen word je niet meer happy en ja, je ziet zo veel fitgirls op Instagram dat je denkt: dit wil ik ook. Maar er is één probleem: je houdt van eten. Je houdt heel erg veel van eten.

1. Zodra je hebt besloten gezond te doen, koop je alle healthy dingen die je kunt vinden in de supermarkt

Je voelt je helemaal geinpspireerd om Açaï bowls te maken, ontbijttaartjes van moerbeien en natuurlijk bananenpannenkoekjes. Oh en een pizza met een bloemkoolbodem.

Misschien voel je je zelfs zo geïnspireerd dat je online gaat zoeken naar eiwitshaker en repen zonder suiker. Dat je niet zult afvallen als je heel veel dingen eet, ook al zijn ze gezond, daar wil je gewoon niet aan denken.

4. Je struint Instagram af naar accounts van fitgirls

En je voelt je super geïnspireerd om vanaf nu écht alleen nog maar groenten te eten.

2. Maar tijdens het sporten denk je eigenlijk alleen maar aan eten

Uiteraard wel iets gezonds als toast met avocado en een gekookt ei. Of misschien kun je een avocado-ei maken in de oven. Dat schijnt helemaal hip te zijn. En misschien tijdens het wachten tot het ei klaar is een banaan? En een stukje chocolade. Echt een ministukje hoor…

3. Je hebt ineens een hekel aan collega’s die jarig zijn

En taart meenemen. Waarom doen ze dat? Gewoon om jou te pesten zeker.

Je ziet je collega’s smullen van de appelvlaaien, cheesecakes en oh lord, een red velvet cake. Je kunt het niet aan en neemt een stukje.

5. Maar dan heb je een slechte dag en wil je niets liever dan jezelf verwennen

Met chocolade, koekjes en eigenlijk alles van deeg. Oh, wat verlang je naar deeg. En naar McDonald’s. Naar friet met mayonaise. Naar pizza met extra veel kaas. Naar alles wat niet mag.

6. Je verlangt naar de koekjes in de kast

Je hebt een gezonde maaltijd voor jezelf bereid, maar alles waar je aan denkt zijn Oreo koekjes.

Je laat de helft van de groente liggen en mag één Oreo van jezelf. Echt eentje. Maar verrek, die krengen smaken naar meer. Alles waar je aan kunt denken zijn de koekjes. Ze beheersen je gedachten compleet. Pf, waarom is het zo moeilijk om gezonder te leven en een paar kilo kwijt te raken.

7. Borrels zijn de grootste uitdaging

Want wijn. En kaas. En gefrituurde hapjes. Waar je zo van houdt.

Met een schrik besef je dat je leven eigenlijk best saai wordt. Je houdt zoveel van lekker eten. Misschien is het hele fitgirl gedoe toch niets voor jou.

8. Je weet simpelweg niet meer hoe je je vrije tijd kunt indelen

Avondje bankhangen? Dat vraagt om chips en chocolade. Afspreken met vriendinnen? Je denkt alleen maar aan plekjes om te lunchen of te dineren. Sporten? Dan krijg je extra honger. Gevolg: je gaat tegenwoordig eindelijk op tijd naar bed.

9. Uiteindelijk besef je: eten is belangrijker dan een sixpack

Je kunt jezelf gewoon niet al dat lekker eten ontzeggen. Dat zou toch gewoon een straf zijn?

Dit denk je totdat het weer zomer wordt en je online wordt doodgegooid met perfecte lichamen en fitgirls die selfies maken. En dan begint het hele riedeltje weer van voren af aan…

Misschien word je hier blij van: Jaha! Van chocoladetaart bij het ontbijt val je af zegt de wetenschap

Reageer op artikel:
9 x herkenbare situaties voor iedere lekkerbek die graag wil afvallen
Sluiten