Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 28 aug 2015

9 x hoe jij als een echte #Girlboss door het leven kan gaan

Een #GirlBoss is verantwoordelijk voor haar eigen leven. Ze krijgt alles wat ze wilt, want ze werkt er zelf keihard voor. Of je nou net bent afgestudeerd of of al een tijdje op zoekt bent naar jouw eigen meesterwerk, je weet wat je ervoor nodig hebt om je eigen succes te behalen.

Met deze 9 punten ga je als een echte #Girlboss door het leven:

1. Een #Girlboss neemt haar leven serieus maar neemt zichzelf minder serieus

Je pakt kansen en neemt je eigen verantwoordelijkheid. Je weet dat het ‘vandaag’ moet gebeuren en dat jij verantwoordelijk daarvoor bent. Daarnaast neem je jezelf minder serieus. Je kan om je fouten lachen en staat open voor spontane acties die buiten jouw comfortzone zijn.

2. Ontdek je eigen persoonlijkheid en sterke eigenschappen

Heb jij ook tijdens je jeugd gehoord dat als je je school niet haalt, dan kan je ook niets creëren voor je toekomst? Dit is niet waar. Als je je eigen speciale talent hebt gevonden, die je de mogelijkheid geeft om te focussen op datgene wat je leuk vindt en waar je goed in bent, dan is dit dé manier om optimaal te presteren. En je eigen successen te behalen natuurlijk.

3. Volg een pad wat niet voor de hand ligt

Als je succes wilt behalen, wat overigens voor iedereen een andere betekenis heeft, dan is het belangrijk dat je verschillende dingen probeert die niet voor de hand liggen. Daag jezelf uit. Alleen op die manier vind je je passie. Een pad volgen die helemaal is uitgestippeld beperkt je en daardoor kun je mogelijk nieuwe en uitdagende kansen mislopen.

4. Laat soms die controle gaan

Je kunt niet altijd controleren wat mensen over je denken. Blijf positief en focus je op je eigen doelen. Mensen zullen jaloers zijn op je talent en je #GirlBoss attitude. Het is namelijk iets wat ze zelf zouden willen hebben. Zet het om in iets positiefs om nog harder te werken.

5. Omarm je met mensen die je inspireren

Of het nou je baas is, een klasgenoot of je beste vriendin. Zorg dat je je altijd omarmt met mensen die je inspireren en waar je wat van kan leren. Deze lessen zullen je heel ver brengen.

6. Zelfverzekerd zijn is erg belangrijk

Zo cliché en zo waar. Want als je je goed voelt van binnen dan straal je dat ook uit van buiten. Dit geldt voor je zakelijk leven, maar ook voor je persoonlijke leven. Zelfvertrouwen is niet te koop. Tuurlijk helpt mooie kleding enigszins maar het gaat vooral om te luisteren als andere mensen spreken en toch daarna nog de moed te hebben om je eigen mening te vormen en die ook te delen.

Als je bepaalde dingen niet weet, vraag het. Dat is namelijk ook een manier van zelfvertrouwen. Niemand weet alles en jij hebt genoeg zelfvertrouwen om andere mensen om hulp te vragen waar nodig. Stel je soms kwetsbaar op. Durf.

7. Verschillende betekenissen van succes

Je hoeft niet de eindredactrice te zijn van een groot modetijdschrift om succesvol te zijn. Jouw versie van succes hangt af van jouw eigen doelen. Wat belangrijk is, is dat je altijd de ambitie hebt om jezelf beter te maken.

8. Ook al houd je van mode en make-up, dit staat los van je werkprestaties

Ook al geniet je buiten je werk van uren shoppen en make-up, het betekent niet gelijk dat je je prioriteiten niet in orde hebt. Het betekent dat je tijd vindt om al je taken af te krijgen terwijl je er flawless uitziet. Dat is een behendigheid op zich.

9. Sta open voor nieuwe kansen

Je weet niet wanneer je meestwerk zal plaatsvinden. Zo weet je dat je altijd voor nieuwe kansen open moet staan. Elke mogelijkheid om nieuwe dingen te leren is een kans om verder te groeien. En hier maak je optimaal gebruik van. Ook al ben je ergens minder goed in, je neemt het nog steeds erg serieus. Je weet namelijk waar je nog aan moet werken.

Of dit nou spreken is in het openbaar of in teams werken, je weet dat je hier aan moet werken. Je ziet jezelf als een persoon die nog niet helemaal ‘daar’ is. Je bent nog in proces en je vindt het heerlijk om aan jezelf te werken. En juist dan kom je er.

Reageer op artikel:
9 x hoe jij als een echte #Girlboss door het leven kan gaan
Sluiten