9 x ongewone manieren om nagellak te gebruiken

Elke vrouw heeft minimaal één nagellak in haar beautycollectie. We gebruiken onze nagellak dan ook meestal voor een (nogal logisch) doel: het lakken van onze nagels. Wist je echter dat je nog veel meer leuke dingen kunt doen met je nagellak? Wij hebben de ongewone manieren om je nagellak te gebruiken op een rijtje gezet:

Om je schoenen te fixen

Wil je een schattig patroontje op je schoenen maken? Of misschien de neus van je schoenen wit of zwart maken? Dan kun je dit ontzettend makkelijk met nagellak doen. Met het kleine kwastje werk je namelijk heel precies. Breng een topcoat aan over het geheel en alles blijft muurvast zitten. Je kunt ook nagellak gebruiken voor als je schoenen een beetje zijn beschadigd. ‘Kleur’ het beschadigde gedeelte in met een bijpassende kleur nagellak en je schoenen zien er weer als nieuw uit.

Om labels smudge proof te maken

Wist je dat je doorzichtige nagellak kunt gebruiken om labels langer te laten zitten? Handig voor als je het label van je shampoo wilt kunnen blijven lezen tot wanneer hij helemaal op is. Ook perfect voor als je je naam op een sticker bij de deurbel wilt, maar graag voorkomt dat hij eraf regent.

Om je sieraden te personaliseren

Je kunt met nagellak ontzettend makkelijk je sieraden personaliseren. Heb je een ketting die niet bij je outfit past? Zoek een bijpassende nagellak en tover je ketting in een handomdraai om.

Om enveloppen dicht te maken

Je hoeft voortaan niet meer aan dat randje te likken. Score.

Om je sleutels een kleurtje te geven

Het staat leuk en is ook heel handig, want zo kun je snel zien wat de sleutel van je voordeur is of van je achterdeur.

Om te voorkomen dat ladders in je panty groter worden

Deze kennen we vast allemaal al, maar doorzichtige nagellak weerhoudt een ladder in je panty ervan groter te worden. Ideaal, als je het ons vraagt. Veel winkels verkopen mini nagellak potjes, dus zorg ervoor dat je er altijd eentje bij je draagt.

Om je allergie voor bepaalde oorbellen gedag te zeggen

Heb je leuke oorbellen cadeau gehad maar ben je allergisch voor het materiaal? Breng een beetje doorzichtige nagellak aan op het gedeelte dat je oor raakt wanneer je ze in hebt. Als het goed is, heb je er dan geen last meer van.

Om je telefoonhoesjes een nieuw leven in te blazen

Ben je een beetje zat van de telefoonhoesjes die je nu hebt? Je kunt een doorzichtig hoesje gebruiken om je eigen, creatieve patroontjes op te maken. Je zou zelfs glitter kunnen gebruiken om het geheel wat meer glam te geven.

Reageer op artikel:
9 x ongewone manieren om nagellak te gebruiken
Sluiten