Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 4 dec 2014

9 x redenen waarom de winter het meest verschrikkelijke seizoen is voor een vrouw

Het is koud buiten, ijzig koud. Op de fiets lijken je oren er spontaan af te vallen en je voeten zijn 24/7 verkleumd. En dan hebben we het nog niet gehad over het moment waarop je je bed uit moet stappen en het huis koud is. Ondanks dat het overdag nog niet vriest voelt het bijna alsof je naakt in de kou staat. En naast dat het verschrikkelijk voelt, is kou om nog veel meer redenen het verschrikkelijkste seizoen voor een vrouw. Dit is waarom:

1. Het moment dat je onder de douche vandaan moet komen

Het douchen zelf is nog steeds even lekker als in de zomer. Misschien nog wel lekkerder omdat het buiten koud is en de warme stralen hemels aanvoelen. Alleen dan moet je eronder uit. Het moment dat je de deur van je douchecabine open doet, dat moment is vreselijk. Warm dampend bevries je binnen enkele seconden en terug onder de douche gaan heeft geen zin want je bent al laat.

2. Je benen scheren met kippenvel

Je benen scheren in de winter is erg. Normaal is het al geen pretje: je evenwicht zoeken op één been, zorgen dat je geen stroken overslaat. Je kent het wel. Maar in de winter is het nog erger. De straal is het enige dat je warm houdt. Als je je been daaronder vandaan haalt heb je het niet meer warm onder de douche. Door je kippenvel loop je het risico op wondjes en is je huid eerder geïrriteerd door het scheermes. Daarnaast is je huid droger dan in andere seizoenen waardoor je daarna geen prachtige zachte glanzende benen zal hebben maar een droge huid die ruw aanvoelt.

3. Je perfect gestylde kapsel wordt geruïneerd in de koude wind

Je haar tot in de perfectie gestyled vanochtend? Grote kans dat je kapsel nergens meer te bekennen is als jij aankomt op de plek van bestemming. De winterse wind slaat alle volume weg en maakt je haar statisch. De koude wind waait de haren in je gezicht, in je ogen en op je lipgloss waardoor je tijdens het fietsen continu plukken haar in je mond hebt. Weghalen lukt niet met je fabuleuze wanten aan.

4. Je natte haar bevriest direct

Nog één traptree erger, je natte haar in de wind. Je haar kan bevriezen. Het kan afbreken. Dus wees gewaarschuwd en zorg dat je haar droog is als je naar buiten gaat en het buiten vriest.

5. Je gezicht wordt knalrood

De wind die in je gezicht snijdt zodra je maar één stap naar buiten zet. Diezelfde wind die ervoor zorgt dat je een droge huid krijgt die al snel rood uitslaat. Heb je al een gevoelige huid? Dan trekt de roodheid vaak ook niet zomaar weg. Je huid is vaak ook droger waardoor je velletjes ziet zitten. Ook dat is iets waar we niet vrolijk van worden.

6. Je neus is rood en de vellen hangen eraan

Met deze kou is je neus vaak knalrood, druipt ‘ie en hangen de vellen eraan vanwege het vele snuiten van je neus. Rudolf kan zomaar je nieuwe bijnaam zijn.

7. Je lippen zijn schraal

Je lippen kunnen zacht zijn, dat weet je. Maar waarom zijn ze dan nu zo hard? Gebarsten lippen met harde velletjes die ook nog eens pijn doen. Je blijft smeren, smeren, smeren. En soms lijkt het niet te helpen. Lippenstift dragen is nu helemaal een no go.

8. Een man aan de haak slaan is onmogelijk

Je komt niet echt sexy over als je met een knalrode druipende neus van de kou voor een man staat om je voor te stellen. Ook niet als je knalrood bent omdat de wind in je gezicht sneed onderweg naar je date. En grote kans dat je kapsel ook niet al te best zit. En als laatste zijn je lippen niet kissproof. Oftewel punt 3, 5, 6 en 7 van dit lijstje verpesten het voor je.

9. Je komt aan in gewicht

In de winter heb je comfort food nodig om te overleven. Plus je draagt al zoveel kleren dat niemand de contouren van je lichaam ziet. Laat staan je buik. Alle kans dus om gewoon nog een chocolaatje te pakken, kerstkransje, suikerbrood, en je vooral niet in te houden tijdens diners met vrienden en/ of familie. Jammer alleen dat het allemaal aan je heupen blijft plakken.

Reageer op artikel:
9 x redenen waarom de winter het meest verschrikkelijke seizoen is voor een vrouw
Sluiten