Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 3 apr 2015

9 x slechte gewoontes die wij vrouwen makkelijk af kunnen leren

Vrouwen kunnen het zichzelf verdraaid moeilijk maken. We leggen onszelf van alles op wat we wel en niet mogen doen, wat het leven nou niet bepaald leuker maakt. Maar dit kunnen we heel makkelijk veranderen, we hoeven alleen maar een aantal van onze slechte gewoontes af te leren.

1. Stop met jezelf elke dag te wegen

Het heeft namelijk helemaal geen zin. Wanneer je aan het lijnen bent is het zwaar demotiverend om te zien dat het zo langzaam gaat, en wanneer je niet aan het lijnen bent is het helemaal nutteloos. In plaats van je blind te staren op een nummer kun je je beter afvragen hoe gezond je bent. Dat is veel belangrijker dan wat de weegschaal aangeeft.

2. Zeg niet overal sorry voor

Wij vrouwen hebben er een handje van om ons voor alles te excuseren, zelfs als het niet onze schuld is. Hou daar mee op! Het komt erg onzeker over terwijl dat nergens voor nodig is. Zeg alleen sorry voor de dingen waar je spijt van hebt.

3. Cijfer jezelf niet weg

Jij bent de belangrijkste persoon ter wereld. Dat zou je tenminste voor jezelf moeten zijn. Zet jezelf op nummer één en niemand anders. Natuurlijk kun je best iets liefs voor iemand anders doen maar zorg ervoor dat je minstens net zo goed voor jezelf zorgt als voor anderen.

4. Vergelijk jezelf niet met anderen

Er is altijd iemand mooier, succesvoller, slimmer en slanker dan jij in jouw ogen. Maar wat maakt het uit? Wees blij met jezelf, dan straal je dat ook uit. En dan zul je snel genoeg zien dat jij voor iemand anders de mooiere, succesvollere, slimmere en slankere bent.

5. Kijk niet in elke spiegel die je tegenkomt

Ja jij doet het ook. En niet alleen in spiegels maar ook etalageramen zijn niet veilig voor je afkeurende blik. Er is namelijk altijd wel iets te vinden waar je niet blij mee bent. Maar word je er gelukkiger van wanneer je weet dat je haar niet meer zo mooi zit als dat het vanmorgen zat? Precies. Niet meer doen.

6. Hou op met jezelf van allerlei dingen te verbieden

Je mag niet teveel snoepen, niet chagrijnig zijn, niet klagen, niet teveel shoppen, niet flirten, niet te laat naar bed, niet teveel alcohol drinken en ga zo nog maar even door. We mogen ontzettend veel niet van onszelf omdat dat beter voor ons zou zijn. En tegelijk moéten we ook nog eens een hele hoop wel. Pff vermoeiend hoor. Doe lekker waar je op dat moment zin in hebt en maak tijd voor spontane acties, dat maakt het leven een stuk leuker.

7. Koop je kleding niet in een kleinere maat dan je hebt

Vertel ons eens wat daar het nut van is? Want óf je past er nog niet in en bent ongelukkig totdat je er ooit (of nooit) inpast. Of die broek gaat net dicht met als resultaat een mooie muffin-top. Niet charmant. Koop liever kleding in de maat die je hebt. Dat zit een stuk prettiger en geloof ons; het ziet er ook een stuk beter uit.

8. Hou op met complimentjes af te wimpelen

Waarom moeten we bij een compliment over een mooi kledingstuk altijd vertellen dat het ‘maar’ een uitverkoopje was? En dat werk wat we zo goed hebben gedaan? Ach dat kan toch iedereen, het stelde echt niks voor… Vanaf dit moment hoef je nog maar één zin te onthouden om te reageren op een compliment en dat is: ‘Dank je wel’. Zo simpel is het.

9. Benoem niet steeds die dingen aan jezelf die je niet bevallen

In plaats van je te focussen op de zaken die je niet bevallen zoals een te dikke buik, pukkeltjes of de cellulitis op je bovenbenen is het veel fijner om juist je positieve punten te waarderen. Dus kijk eens goed in de spiegel en wees blij met je mooie ogen, je volle lippen en je lange benen. Iedereen heeft pluspunten en wanneer je je daarop focust zul je een stuk lekkerder in je vel zitten.

Reageer op artikel:
9 x slechte gewoontes die wij vrouwen makkelijk af kunnen leren
Sluiten