Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 6 jan 2016

9 x struggles die alleen vrouwen met uitstelgedrag begrijpen

Heer en meester van uitstelgedrag? Gebruik je het woord ‘morgen’ vaker dan je boyfriend’s naam? Want daar ligt immers '99% van alle productiviteit, motivatie en succes opgeborgen'. Je stelt uit tot in de treurigheid. Tot het écht niet meer kan. Drie uur ’s nachts als een razende op het toetsenbord rammen, that’s your style. Voor alle vrouwen die zich hierin herkennen: deze negen struggles zijn voor jullie.

1. Een taak waar je je laptop bij nodig hebt is de hel

Hoe blijf je gefocust wanneer internet binnen handbereik is? Facebook, beautify.nl… I need help. Alles wat je hoort leidt je af. En alles wat je ‘per ongeluk’ tegenkomt op het internet ook. En ondanks dat je iedere keer je Facebook tabblad sluit, heb je ‘m op wonderbaarlijke wijze toch na vijf minuten weer open. Ai.

2. Vragen of studiegenoten al begonnen zijn, is een taak op zich

En als dat niet het geval is, klinkt dat als muziek in je oren. Yes, een lotgenoot. Je wilt je immers nooit de enige zijn die ergens nog niet aan begonnen is. Het voelt fijner als je weet wie je kunt appen als je in de problemen komt qua tijd.

3. Vervolgens is jullie gedeelde uitstelgedrag een favoriet gespreksonderwerp

Tijd waarin je evengoed de taak had kunnen doen. Maar het is fijn van haar te horen dat ze ook nog druk is geweest met vanalles en nog wat. Dat ze geen tijd heeft gehad om te beginnen. En als jullie toch aan het praten zijn, kunnen jullie het net zo goed even hebben over de laatste gossip.

4. Studiegenoten die wél op tijd beginnen, kun je niet uitstaan

“Maar hóe doe je dat? Leer het me!” En vervolgens krijg jij zo’n vervelend gevoel dat je het misschien wel niet gaat redden. Maar hey, jij bent Queen Uitstelgedrag, en je hebt het tot nu toe altijd af gekregen. Dit keer vast ook.

De overige vijf punten lees je op Glamour.nl

Mensen met uitstelgedrag zijn succesvoller

En wij leggen je precies uit waarom. Klik op de foto.

Reageer op artikel:
9 x struggles die alleen vrouwen met uitstelgedrag begrijpen
Sluiten