9 x tips om het meeste uit je stijltang te halen

De stijltang is misschien wel de beste uitvinding ooit. Maar voordat je er enthousiast mee aan de slag gaat zijn er een aantal zaken die goed zijn om te weten.

1. Zet je stijltang niet te heet

Hoewel de meeste stijltangen tot 230 graden verwarmd kunnen worden is dit zeker niet aan te raden. Hou bij dik haar een maximum aan van 200 graden, en bij dun fijn haar een maximum van 180 graden.

2. Zet hem ook niet te laag

De stijltang op een hele lage temperatuur zetten is ook niet goed. Je moet dan te vaak over je haar heengaan om een goed resultaat te krijgen, wat uiteindelijk slechter voor je haar is dan hem iets hoger zetten.

3. Prep je haar

Zorg dat je een hittebeschermend product op je haar aanbrengt voordat je je haar gaat stijlen. Je haar heeft heel wat te lijden van de extreme hitte dus sla deze stap absoluut niet over. Ook na het stijlen kan je haar wel wat extra’s gebruiken zoals een fijn hydraterend serum.

4. Gebruik je stijltang niet op nat haar

Hoor je je stijltang sissen? Dat is geen goed teken. Laat je haar bij voorkeur aan de lucht opdrogen, maar pak er anders een föhn bij om je lokken voor het stijlen te drogen. Ook wanneer je een hittebeschermende spray hebt gebruikt is het belangrijk dat dit goed opgedroogd is.

5. Blijf de stijltang bewegen

Blijf niet te lang op dezelfde plek hangen maar blijf de stijltang bewegen. Zo heeft je haar het minste last van de hitte.

6. Neem de tijd

Ga ook weer niet te snel over je haar heen. Wanneer je dat doet is de kans groot dat je niet tevreden bent over het resultaat en je alsnog vaker eroverheen moet gaan om je haar stijl te krijgen. Wat slechter voor je haar is dan er één keer met een langzame beweging overheen gaan.

7. Stijl je haar naar boven

Meest stijlen we ons haar terwijl het los hangt, en bewegen we de tang van boven naar beneden. Het resultaat hiervan is slap, recht haar zonder ook maar iets van volume. Wanneer je een gedeelte van je haar pakt en dit omhoog houdt terwijl je het stijlt, krijg je alsnog glad haar maar wel veel meer volume bij de haarwortels.

8. Borstel je haar voor het stijlen

Ten eerste zorgt geborsteld haar ervoor dat het stijlen makkelijker en sneller gaat. Ten tweede hoef je je haar na het stijlen niet meer te borstelen. Wat fijn is want dat zorgt meestal voor statisch haar.

9. Maak je stijltang schoon

De hittebeschermende producten die je gebruikt om je haar te beschermen kunnen zich ophopen in je tang. Hierdoor verdeelt de hitte minder goed en de opgehoopte producten kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat je stijltang kapot gaat. Maak je tang schoon door met een doekje of wattenstaafje gedrenkt in pure alcohol de platen schoon te maken. Een tandenstoker kan ook helpen om het vuil in de kleine randjes los te krijgen.

Reageer op artikel:
9 x tips om het meeste uit je stijltang te halen
Sluiten