Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 10 april 2019

9 x waarom het awesome is om weer single te zijn

Natuurlijk, we twijfelen altijd wel even nadat 'het' gebeurd is. Hebben we wel de juiste keuze gemaakt? Wil ik eigenlijk wel single zijn? Nou en of. Weer single zijn heeft namelijk talloze voordelen. En voor de dames die het moeilijk vinden om te geloven, hier is het bewijs waarom het awesome is om gewoon weer single te zijn:

1. Nu je weer single bent, heb je alle tijd van de wereld

Je hoeft niet meer je vrije uren op te offeren voor hem. Je kunt nu lekker eens een middagje tutten. Maskertjes opdoen. Je haren krullen, je huis opruimen of gewoon een kopje koffie drinken met je beste vriendin. Hoe heerlijk is dat?

2. Je kunt aantrekken wat je wil, je haar knippen zoals je wil, niets kan niet meer omdat hij het niet mooi zou vinden

‘Vind je een bob echt niet cool? Maar waarom nou niet? Het groeit wel weer aan hoor..’ Herkenbare conversatie? Mooi, op naar de kapper. En laat dat extra gaatje wat je al die tijd al wilde schieten ook maar meteen zetten. Jij mag bepalen hoe je er bij loopt. Dat mocht je natuurlijk al, maar nu krijg je er tenminste geen gezeur over.

3. Je vriendinnen vinden je ineens weer leuk (tja, sorry)

Niet dat je daarvoor niet leuk was hoor, maar nu je boyfriend uit de picture is sta je stiekem toch wat meer open voor conversaties én: ervaringen. Je gaat weer mee op pad. Mee jagen. En oh wat is het heerlijk. Een hele avond met je vriendinnen sippen aan de cocktails en zo oncharmant als je maar wil thuis aankomen. En niemand die je hoeft te verantwoorden waar je was of waarom het zo laat is geworden.

4. Je kunt er voor kiezen om lekker helemaal los te gaan met de chocola of juist extra veel gaan sporten

En weet je waarom? Omdat je met niemand rekening hoeft te houden behalve jezelf. En als jou het geen bal uitmaakt dat er een extra kilootje bijkomt, dan doe je dat toch fijn? Net zo goed als wanneer je besluit jezelf helemaal af te trainen. Je doet het voor jezelf en voor niemand anders.

5. Je bent nu echt gelukkig

Oke, je hebt wel eens momenten waarop je je een beetje eenzaam voelt en waarop je hem misschien mist. Maar is het niet zoveel beter dan toen jullie samen waren? Een relatie waar je al helemaal niet gelukkig van werd? Juist. Dus op de iets mindere momenten pak je je fiets en vergrijp je je snel aan dat ene wijntje en die lieve vriendin. Wat was het probleem ook alweer?

6. Je hebt geleerd wat je niét wil in een relatie (en wat wel)

Dit is misschien nog wel één van de beste dingen aan het beëindigen van een relatie. Ineens zie je heel duidelijk voor je wat je absoluut nooit meer wil in een relatie. Maar ook precies wat je wel wil. Goed, je hoeft geen man meer die je kleineert. Duidelijk. Wat wil je wel? Een man die er voor zorgt dat je je geweldig voelt over jezelf en waar je helemaal jezelf bij kan zijn. Opschrijven en meenemen die handel.

7. Je hebt alle dekens weer voor jezelf

Als een mummie erin rollen, eronder verstoppen of gewoon van links naar rechts rollen, alle dekens zijn voor jou. Je wordt niet meer midden in de nacht ijskoud wakker omdat hij de dekens heeft gepikt of zwetend van de warmte omdat hij alle dekens op jou heeft gegooid.

8. Je houdt als single bergen met geld over (die je weer kunt uitgeven aan winkelen)

Ja oke, dus echt overhouden wordt het niet, maar beter dat je het daar aan uitgeeft dan aan die weer veel te dure whiskeyglazen die hij een week later kapot heeft laten vallen.

9. Je hebt weer alle ruimte om eens ordinair te tongen in de kroeg, nummers uit te wisselen en lekker te flirten.

Want zeg nou zelf, hoé leuk is dat?

Reageer op artikel:
9 x waarom het awesome is om weer single te zijn
Sluiten