Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 17 aug 2015

9 x waarom het niet oke is om iemand z’n rebound te zijn

Niemand verdient het om een rebound te zijn. Maar liefde maakt helaas ook blind.

Je ontmoet een man die net uit een relatie is. En tegen beter weten in ga je toch met hem daten. Hij verzekert je keer op keer dat zijn oude relatie echt klaar is, en ‘de ex’ geen issue meer is. Hij is er overheen, hij is er klaar mee, en hij wil jou, in ieder geval voor nu.

Maar langzamerhand merk je toch dat er bepaalde dingen niet helemaal oké zijn. Hij gaat niet helemaal voor jou, en dat voel je aan alles. Ben je te snel gegaan? Ben je zijn rebound in plaats van zijn potentiële nieuwe vriendin? Aan de onderstaande negen punten kun je herkennen of jij zijn rebound bent.

Vergeet nooit dat ook jij die ultieme liefde verdient en niet één of andere slapjanus die jou niet écht ziet staan.

1. Hij vergelijkt je continu met zijn ex

Hij vergelijkt jou maar steeds met zijn ex. Omdat het net uit is tussen hem en zijn ex doen veel dingen hem denken aan haar. En dat is niet leuk voor jou. Enerzijds omdat jij uniek bent, anderzijds omdat het zijn ex is. Je hoeft haar naam niet continu te horen. Punt.

2. Hij is er niet echt bij

Soms lijkt hij wel met zijn gedachten heel ver weg te zijn. Grote kans dat hij nog steeds vaak aan zijn ex denkt. Hierdoor is zijn aandacht niet volledig op jou gericht, wat jou kan kwetsen. Je dringt niet tot hem door en je hebt continu het gevoel dat hij je niet echt ziet staan. Lach het niet weg, praat erover. Je verdient meer, veel meer.

3. Hij wil liever bij haar zijn

Een rebound relatie is hoe dan ook kwetsend. Omdat jij stiekem weet dat hij toch liever bij zijn ex is, alleen wil je dat niet toegeven. En dat doet zeer.

4. Hij gebruikt je

En dat is één van de vreselijkste dingen die iemand jou kan aandoen. Hij wil zijn ex vergeten en doet dit door met jou een relatie aan te gaan. Jij bent geen tweede keus en zo mag je je ook zeker niet laten behandelen.

5. Hij beantwoordt jouw gevoel niet

Voor jou is deze relatie wel echt. Je bent veel bij hem en wordt verliefd op hem. Hij is alleen emotioneel niet in staat om dat gevoel te beantwoorden. Jij geeft hem veel meer dan hij terug kan geven. En dat zal ook zo blijven. Hij is er nog niet aan toe om lief te hebben met heel zijn hart.

6. De bemoeienis van je omgeving kost veel energie

Het kan zijn dat veel mensen om jou heen weten dat hij jou gebruikt als rebound. Misschien weet je dit zelf ook of kom je er nog achter. Zij zien het, en willen jou beschermen. Ondanks dat is het vervelend dat je continu hem en jullie ‘relatie’ aan het verdedigen bent. Je gaat natuurlijk écht niet toegeven dat je wordt gebruikt.

7. Je past je aan

Omdat je hem zo gelukkig mogelijk wilt maken en wilt laten zien dat jij super leuk bent. En dat ben je ook, maar ga niet jezelf veranderen om een ander gelukkig te maken. Blijf de kleding dragen die jij leuk vindt, net zoals je make-up. Blijf lekker die foute films kijken waar je zo van houdt of GTST als je daar graag naar kijkt.

8. Hij geeft je continu valse hoop

Ook al weet je diep van binnen wel dat je een rebound relatie hebt, je hebt toch de hoop dat hij uiteindelijk op jou verliefd wordt. Hij wil jou niet kwijt om zo over zijn eigen gebroken hart heen te komen. Iedere keer als jij bijna op het punt staat om het op te geven, doet hij weer iets waardoor je hoop krijgt. En opnieuw, en opnieuw en opnieuw.

9. Je verdoet je tijd

Wie weet gaat hij wel weer terug naar z’n ex, hoe dan ook, als jij weet dat je in een rebound relatie zit, is dit eigenlijk verspilde tijd. Behoed jezelf hiervoor. Je hebt de kans dat je je echte liefde misloopt, of dat je jezelf kwijtraakt. En dat mag nooit gebeuren. Wees eerlijk naar jezelf toe, luister naar je gevoel, en kies voor de man die jou alles wil geven.

Natuurlijk zijn de meeste mannen lief en goed voor ons. Door deze negen dingen weet jij zeker dat jouw lief trouw is aan jou.

Reageer op artikel:
9 x waarom het niet oke is om iemand z’n rebound te zijn
Sluiten