Leigh van der Poorten
Leigh van der Poorten Life 31 mei 2017

9 x waarom je zus de állerbelangrijkste voor je is

Het gezin waar je in opgroeit is tekenend voor de rest van je leven. Je ouders betekenen de wereld voor je, maar er is één persoon die jouw hart vanaf het moment dat je haar zag heeft gestolen. Je allerliefste zus is degene waar jij altijd op terug kunt vallen. Samen groeiden jullie op en weten jullie dingen van elkaar die niemand anders weet. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat zij de állerbelangrijkste voor je is:

1. Ze kent jouw diepste geheimen

Geheimen die te erg zijn voor de rest van de wereld, weet zij uiteraard wel. Voor haar kun je nu eenmaal geen geheim hebben. Van verschrikkelijke fouten tot dingen waar je vroeger over hebt gelogen, bij haar is het veilig. Want jullie hebben een diepe diepe put, waar de geheimen in zijn gestopt en deze geheimen komen er nooit te nimmer meer uit.

2. Ze kwam altijd voor je op

Wanneer je een meningsverschil met je ouders had of iets écht niet mocht, kwam zij zonder na te denken áltijd voor je op. Samen vormen jullie een ijzersterk front, waar geen persoon tussen kan komen. Maar ook wanneer je op school problemen had, stond je grote zus voor je klaar en wist ze je altijd te helpen. Niemand kwam aan haar kleine zusje.

3. Van haar neem je álles aan

Alles in je leven wordt besproken met je zus. Of dit nu gaat om een outfit voor een feestje, een veel te leuke man of een baan, zij geeft je advies. Je neemt dan ook eigenlijk alles van haar aan. Niet omdat je volgzaam bent, maar omdat je weet dat jullie precies hetzelfde in het leven staan. Vindt zij iets, dan vind jij dit negen van de tien keer ook.

4. Samen kunnen jullie de wereld aan

Wanneer jullie samen zijn, kan niemand jullie iets aandoen. Zij beschermt jou met héél haar hart en jij andersom haar ook. Ons breken? Nee echt niet.

5. Jullie delen dezelfde achternaam

Dit zegt écht al meer dan genoeg. Met een zelfde achternaam kan het bijna niet anders dan dat zij de belangrijkste uit je leven is. Je geniet van elk moment. Je moet er niet aan denken, dat wanneer zij in het huwelijksbootje stapt, ze niet meer jouw achternaam draagt.

6. Zij was er op élk belangrijk moment van je leven

Jouw eerste woordjes, je eerste stapjes, je eerste fietstocht, je eerste verjaardag, zij was er op elk moment. Dit is nooit meer veranderd, jouw zus zal er op letterlijk élk moment van je leven zijn. Ze zal je zien trouwen en kinderen zien krijgen. Je weet meer dan zeker dat zij de beste tante voor je kinderen zal zijn en jij voor die van haar.

7. Ze kent je als geen ander

Ze weet precies hoe jij in elkaar zit. Ze voelt aan wanneer jij er even door heen zit en een goed gesprek nodig hebt. De fles wijn staat al voor je klaar wanneer je aankomt. Ze weet hoe je bent en weet precies in te schatten wat je nodig hebt, zonder dat je het hoeft te zeggen.

8. Ze zal áltijd eerlijk tegen je zijn

Wanneer ze het niet meer je eens is, zal ze dit áltijd tegen je zeggen. Dit kan soms uitlopen op een fikse ruzie, maar ook dit is snel goed omdat je weet dat ze iets met goede bedoelingen zegt. Je weet dat je altijd op haar eerlijke mening kunt rekenen en dit is iets wat je héél erg waardeert aan haar.

9. Jullie leefden nog héél lang en gelukkig

Het klinkt misschien cliché, maar wat jullie samen hebben is enorm bijzonder. Jullie zullen elkaar nooit uit het oog verliezen en dit is iets waar je heel erg blij mee bent. Jullie hebben al zóveel met elkaar meegemaakt en hebben elkaar in elk mogelijke situatie geholpen.

Jij en je zus zijn twee handen op één buik, jullie houden van elkaar met heel jullie hart. Jullie hebben mooie en mindere momenten met elkaar gedeeld, maar dit maakt jullie band alleen maar sterker. Jij hebt niets meer nodig dan jouw lieve zus, zonder haar was je nooit geweest hoe je nu bent.

LEES OOK: 26 geheimen die enkel en alléén je zus weet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 x waarom je zus de állerbelangrijkste voor je is
Sluiten