Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 11 okt 2014

9 x waarom jouw imperfecties jou een nog mooiere vrouw maken

Waarschijnlijk zit het in onze genen, de behoefte om ons dood te staren op de ene imperfectie. Voor jou is die bobbelige knie net de Mount Everest, en je love handles voelen net zo groot als een levensechte donut. Nu kunnen wij wel vertellen: ‘Nee lieve schat dat is écht niet zo’, maar dat geloof je toch niet. Maar daarom vertellen we wel waarom je zo blij mag zijn met de imperfecties en waarom het jou een mooier mens maakt. Lachrimpels vertellen je hoeveel je al hebt gelachen in je leven en het aantal glimlachen dat je hebt versleten. Het staat voor plezier, voor fijne momenten en goede herinneringen.

Pluizig haar geeft aan hoe vrij je kan zijn in het leven. Ga daarheen waar je wil gaan en waar de wind je brengt. Als je haren af en toe mogen ontsnappen dan mag jij dat ook.

Love handles staan voor de liefde. Voor ieder die je lief hebt gehad, op dit moment lief hebt en nog gaat lief hebben. Voor de liefde van nu en de liefde van de toekomst.

Flubberige armen zijn sterk genoeg om je iedere dag omhoog te houden, ook op je zwakste dagen. Ze zijn zo sterk dat ze alles voor je kunnen dragen. Van de boodschappen tot aan je Chanel tas.

Je buik is de enige plek waarop al je gegeten en gedronken wijntjes, cocktailtjes, kaasjes, cupcakes, worteltjestaart, chocola, frietjes en salade samenkomen in harmonie. En waar je er eigenlijk nog langer van kunt genieten.

Bredere heupen zorgen ervoor dat je stevig op de grond blijft staan. Ook in moeilijke tijden. De wereld is soms moeilijk, maar je heupen houden je aan de grond en laten je nooit in de steek.

Grote voeten zorgen voor balans. Als je de neiging hebt om te vallen zorgen zij dat je blijft staan. Ze geven je moed om het pad te volgen van je hart en ze brengen je naar de grootste kansen die je maar krijgen kunt.

Kleine borsten vertellen je dat de goede dingen in het leven altijd in kleine verpakkingen komen. Diamanten, macarons, bonbons..

Je brein die zo duidelijk je imperfecties laat zien, datzelfde brein is de opslagplaats van je karakter, je humor, je passie, je doorzettingsvermogen, en je intelligentie.

Jouw lichaam is van jou, alleen van jou. Jij bent uniek. Waardeer het en geniet ervan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 x waarom jouw imperfecties jou een nog mooiere vrouw maken
Sluiten