Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 1 okt 2016

9 x waarom meisjes die paardrijden het hebben begrepen in het leven

Je kan je geen leven voorstellen zonder je paard. Want je paard steunt je zonder met je te praten, jullie zijn een team en als alles fout gaat, stap je op je paard en vergeet je ál je problemen. Een luxe, dat mag je het noemen, want jij hebt het behoorlijk goed begrepen in het leven:

1. Je bent goed in teamwork

Jij en je paard hebben elkaar namelijk nodig om te presteren. En als het niet om presteren gaat, dan gaat het wel om een fijne boswandeling maken. Want zonder zijn of haar medewerking lukt het jou niet. Maar als jij hem of haar niet helpt, lukt het je paard ook niet. Jullie hebben elkaar áltijd nodig.

2. Je hebt de touwtjes in handen

Letterlijk tijdens het paardrijden, maar ook zeker figuurlijk. Je weet hoe je iemand het beste kan sturen en hoe je ze voor jou kan laten werken. Je geeft niet te snel toe als iemand te veel aan je trekt, maar je zal ook doorzetten als iemand niet direct de juiste richting op gaat.

3. Je bent zorgzamer dan wie dan ook

Doordat je al vanaf kleins af aan voor je paard of paarden zorgt weet je hoe het moet. Je bent daardoor van nature een zorgzaam meisje. Je zal daardoor ook altijd zorgen voor je vriendinnen of je vriend. Gewoon, omdat je wilt dat het goed gaat met een ander.

4. Je bent een geboren leider

Ondanks dat je een team bent met je paard, ben je ook een leider. En dit komt goed naar voren in je dagelijkse leven. Je vindt het niet lastig om iemand aan te sturen en nog beter gezegd, mensen verwachten dat jij dat doet. Je straalt een bepaalde autoriteit uit waar iedereen een beetje bang van wordt, maar ook ontzettend waardeert.

5. Je hebt geen woorden nodig om iemand te begrijpen

Een blik zegt meer dan duizend woorden. Je bent een pro in het lezen van gezichten van mensen en kunt hier feilloos op inspelen. En doordat mensen merken dat je over deze gave beschikt, komen ze altijd met hun emoties naar jou toe. Soms kan jouw knipoog, glimlach of knuffel alles betekenen voor een ander.

6. Je bent altijd trouw aan je naasten

Want als je eenmaal ergens voor kiest dan ga je ervoor. En je zal nooit iemand laten zitten en altijd trouw zijn aan je vrienden, familie en liefde. Je zal je paard nooit in de wei laten staan, maar ook zeker je beste vriendin niet.

7. Je neemt je verantwoordelijkheden

Zelfs als je even geen zin hebt om de stal uit te mesten dan doe je het, want je paard moet er weer een fijne nacht doorbrengen. Dit komt ook terug in dagelijks leven. Afspraken zijn afspraken, en deadlines zijn deadlines voor jou. En dit is serieus heerlijk voor mensen om je heen, maar helemaal voor jezelf.

8. Je hebt je beste vriend in je leven al gevonden

Je paard is je allergrootste vriend en liefde in één. Je hoeft niet meer verder te zoeken want je weet dat zolang je paard aan je zij is, dat alles goedkomt. Je deelt je verdriet, je woede, je plezier en ze begrijpt je altijd: je paard.

9. Je bent soepel in de heupen

Eh, het voordeel hiervan hoeven we niet meer uit te leggen toch?

LEES OOK: Hockeymeisjes opgelet! Alleen jullie hebben deze 9 voordelen

Reageer op artikel:
9 x waarom meisjes die paardrijden het hebben begrepen in het leven
Sluiten