Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 3 sep 2017

9 x waarom ochtendseks hoog op je favorietenlijstje staat vanaf nu

Allereerst, wie is er tegen twintig tot dertig minuten langer in bed blijven? Dat dachten we al, niemand. Naja liggen.. er is wel even werk aan de winkel. Want waarom zou je alleen maar seks hebben in de avond? Of alleen maar seks willen hebben met het licht uit? Ochtendseks. Try it. Stop met ‘snoozen’ en let’s get it on. Ochtendseks is als een chocoladetaart eten als ontbijt. Het is verrassend, heerlijk en bovenal bevredigend. Dit zijn de redenen waarom seks in de ochtend jouw nieuwe bezigheid wordt:

1. Wie wil er nou niet met een orgasme de dag beginnen?

Seks in de ochtend geeft gelijk de juiste toon voor je dag. Je hebt energie en je hebt een mooie gloed op je wangen. Een orgasme maakt oxytocine aan, een hormoon dat jouw een goed gevoel geeft. Oftewel het perfecte gevoel om je dag mee te beginnen.

Geen ochtendhumeur, niet met het verkeerde been uit bed stappen. Score.

2. Je hoeft niet meer naar de sportschool

Seks in de ochtend is een perfecte manier om wat calorietjes te verbranden. Want waarom naar de sportschool als het ook in bed kan? Just saying.

3. Je zult het herinneren

De hele dag. Als je slaapt kun je er niet even aan terugdenken. Als je wakker bent des te meer.

4. Omdat seks in de douche gewoon vervelend is

Water in je gezicht, een gladde vloer, zeep op plaatsen waar geen zeep hoort, het is voor vele vrouwen niet de fijnste plek om seks te hebben. Dus doe het lekker vóórdat je gaat douchen. Misschien zelfs wel op de keukentafel. Who cares.

5. Het geeft je energie en houd je gezond

Uit onderzoek blijkt dat seks je energie geeft. En energie heb je niet echt nodig voor het slapen gaan maar wel overdag. Een flink potje stoeien tussen de lakens geeft je alle kracht om die dag hard aan de slag te gaan.

6. Je zult je minder schuldig voelen als je in de avond te moe bent voor seks

Doordeweeks hebben we allerlei verplichtingen. Werk, dineetjes, je kent het wel. Dan kan het zijn dat wanneer jullie eenmaal thuis komen, je echt geen zin hebt om nog even los te gaan. Het enige waar je aan denkt is slapen en hoe vroeg je morgenochtend wel niet op moet. Gelukkig hebben jullie in de ochtend al seks gehad dus voel je je minder schuldig dan normaal. Bonus.

7. Hij kan het langer volhouden

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mannen een hoger testosteron level hebben nadat ze een uur hebben geslapen. Dit betekent dat je vriendje niet alleen onwijs geil is in de ochtend maar hij heeft ook meer energie tijdens de seks én hij kan het ook nog eens langer volhouden.

8. Jullie zijn toch al naakt

Zo gaat het in ieder geval wel sneller, geen lastige skinny broeken en sokken die uit moeten. En je moet straks naar je werk dus dit is een perfecte kans. De wijze en filosofische man Aristotle heeft daar een mooie zin op bedacht: ‘If everyone is naked, it only follows then that we have sex’. Toch leuk zulke uitspraken.

9. Het licht valt mooi

Tuurlijk voel je je misschien een beetje ongemakkelijk de eerste keer. Een vieze adem, geen make-up, de hele reutemeteut. Maar het feit is: als de zon een beetje opkomt, heb je echt perfect licht. Ook wel het gouden uurtje genoemd. Je bent verassend sexy en dat allemaal met een natuurlijke dimmer. Je kan trouwens googelen wanneer het in jouw woonplaats het gouden uur is is. Uh ja, toch handig om te weten.

Reageer op artikel:
9 x waarom ochtendseks hoog op je favorietenlijstje staat vanaf nu
Sluiten