9 x ‘zou ik?’ waar wij vrouwen mee moeten stoppen

Een verwarrende titel? We begrijpen het. Met 'zou ik' doelen we op het o zo bekende 'should I'. Zou ik wel of niet dat stukje cake moeten opeten? Zou ik wel of niet een V-hals dragen naar dat interview? Zou ik wel of niet mijn auto daar parkeren? Wij leveren je de antwoorden (voor bijna alle 'zou ik's'):

Als soortgelijke vraagstukken je nog niet bekend voorkomen twijfelen we aan je vrouwzijn. Want hoe graag we het ook zouden ontkennen, wij lijken wel de ‘queens of shoulds‘. Maar wat een onzin, want waarom zouden we niet op onszelf kunnen vertrouwen? Of op een beslissing die we hebben gemaakt? De ene keuze hoeft niet slechter te zijn dan de andere, want je maakt hoe dan ook het beste van je keuze. Genoeg gehoord, negen ‘zou ik’ dilemma’s waar we diréct mee moeten stoppen:

1. Zou ik in een serieuze relatie moeten verkeren?

Dit is naar ons idee de nummer één ‘zou ik’. We lijken geobsedeerd door het vinden van onze wederhelft. Maar waarom? Alsof we het zelf niet leuk genoeg kunnen maken. Fijn laten varen en als het op je pad komt, dan komt het op je pad.

2. Zou ik moeten afvallen?

Waarom? Omdat andere mensen in je omgeving zeggen dat het moet? Of er bijlopen alsof het moet? Op het moment dat je gewicht je gezondheid in gevaar brengt zijn wij absoluut voor een sportschool abonnementje, maar een net ietsje bredere heup dan je vriendinnen, who cares? Vinden zij dat je echt moet afvallen, of alleen jij? Neem nog een koekje.

3. Zou ik een betere baan moeten hebben?

Stel jezelf de vraag anders: Ben je gelukkig met de baan die je nu hebt? Soms denken we dat we onderdoen aan onze capaciteiten. Dat kan, maar gaat het je ook gelukkiger maken als je die ergens anders gaat nastreven? Zo ja, zadel je paard, maar bedenk ook dat zolang jij gelukkig bent met wat je doet, niets anders belangrijk is.

4. Zou ik kinderen moeten willen?

Helaas geldt voor deze ‘zou’ dat je eigenlijk gewoon wel of niet kinderen wil. Hoewel de natuur het zo heeft bedacht dat wij kinderen op de wereld kunnen zetten betekent dat niet meteen dat jij dat ook hoeft te doen. Je bent je eigen vrouw en bepaalt zelf de regels.

5. Zou ik hem eerst moeten smsen?

Als het een afknapper is voor hem, moet je hem dan nog wel willen? Juist ja.

6. Zou ik seks met hem moeten hebben?

Dit zou geen ‘zou’ mogen zijn. Een ‘zou’ is een nee.

7. Zou ik dit moeten kopen?

De gouden regel hiervoor is: Laat het liggen en als je er de volgende dag nog aan denkt, ga het aanschaffen.

8. Zou ik iets moeten zeggen?

Dit is een lastige. Niet iedere situatie is namelijk hetzelfde. Het beste wat je hier kunt doen is je in iemand anders schoenen plaatsen. Als jij het zou aanschouwen, zou jij dan willen dat diegene wat zei? Nog meer ‘zou’..

9. Zou ik mijn excuses aan moeten bieden?

Het feit dat je je dit afvraagt zegt al genoeg: Ja. Diep in je hart weet je dat je iemand hebt gekwetst, en of het nu écht jouw fout is geweest of niet: bied je excuses aan.

Reageer op artikel:
9 x ‘zou ik?’ waar wij vrouwen mee moeten stoppen
Sluiten