9 zinnen die de eerste date compleet kunnen ruïneren

De eerste date is cruciaal. Niet zozeer om het feit dat het de eerste date is, maar om de dingen die je kunt zeggen. De foute dingen die je kunt zeggen. Het is één grote safari tijdens die eerste uurtjes, want overal liggen gevaren op de loer. Wanneer je de volgende uitspraken doet (of de ander natuurlijk) kan het namelijk snel over zijn.

1. Dat zag ik al op je Facebook ja!

Woooo, no go alarm. Je kunt echt niet openlijk gaan toegeven dat je je date al helemaal hebt uitgecheckt op Facebook, Instagram en Twitter. Niet sexy.

2. Laten we meteen aan de wodka gaan!

Onstabiel much? Meteen laten merken dat je een flinke slok alcohol nodig hebt om de date alleen al te overleven is niet bepaald aantrekkelijk en zeker een afknapper. Ben je in het echte leven dan ook zo’n dronkaard? Goed om te weten..

3. Nee hoor, dat klopt echt niet wat je zegt

Nee.. Ga je nu echt de betweter uit lopen hangen? Doe het nou niet. Het is zo zielig en vooral bijzonder irritant. Natuurlijk, slimme mensen zijns sexy, maar ga niet té hard je best doen en laat vooral in leuke grapjes naar voren komen hoe grappig je eigenlijk bent.

4. Laten we samen even een selfie nemen

Je maakt een grapje. Een selfie? Op de eerste date? En dan, ga je het op je Instagram zetten? En wat voor onderschrift gaat daar dan bij? Het wordt erger en erger.

5. Ik heb niet echt genoeg geld..

Fijn om te weten. Heb ik totaal niets aan. Het heeft als het goed is ook niets te maken met jou verder als persoon. Het feit dat je het wil benoemen lijkt eigenlijk alleen maar een poging om de ander de rekening te laten betalen.

6. Ah, dat zij mijn ex ook altijd

Exen-zijn-niet-gepast-op-een-eerste-date. Ik wil het gewoon niet weten. Je ex is niet voor niets je ex en het feit dat je die wil benoemen zegt al een heleboel. Ben je er nog niet overheen? Mis je je ex?

7. Je houdt wel van veel make-up he?

Dit is echt het aller ergste wat je tegen een meisje kan zeggen. Ze heeft overduidelijk haar best voor je gedaan en mocht het nét iets te heftig uit zijn gevallen, dan maak je haar echt niet blij met de opmerking. Bevalt het je niet? Onthoud het dan voor jezelf en benoem het niet. Het is net als opmerken dat iemand een grote neus heeft. Op dat moment valt er toch niets aan te doen.

8. Dat kunnen we de volgende keer wel doen!

Volgende keer? Pardon? Rustig aan alsjeblieft. Het komt niet prettig over wanneer je laat merken dat de ander eigenlijk niet eens een stem heeft in het feit of er überhaupt een tweede date komt. Hoewel deze wat subtieler is dan de rest, kan ook deze opmerking het verkeerde keelgat inschieten.

9. Betaal jij?

Hoezo ‘betaal ik’? Jij kan toch net zo goed betalen? Of anders splitten we de rekening toch netjes? Aannemen dat de ander de rekening betaalt is nóóit sociaal en ja, een absolute turn off.

Reageer op artikel:
9 zinnen die de eerste date compleet kunnen ruïneren
Sluiten