Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Gezondheid 8 sep 2015

9 x waarom chocolade nog steeds je allergrootste liefde is

Chocolade, als het niet je enige liefde is, dan is het wel je grootste. Als je in de supermarkt bent kan je het gewoonweg niet laten om jouw favo reep uit de schappen te grissen. Eenmaal thuis breek je heel bescheiden één stukje van je chocoladereep en nog een, en nog een.. Voordat je het weet is de reep compleet in je mond verdwenen. Hier negen redenen waarom we niet zonder deze guilty pleasure kunnen.

1. Your biggest friend in hard times

Of je nou dat tentamen niet hebt gehaald, je vriendje je heeft gedumpt of als je konijn dood is, chocolade verzacht echt al ons leed.

2. Chocolade kent variatie

Chocolade komt in zoveel variaties dat we er bijna niet om heen kunnen. Chocoladerepen, chocoladetoppings, chocolademelk, chocoladepasta en chocoladekoekjes. Er zijn gewoon te veel en te lekkere variaties op deze heerlijkheid. Denk ook aan melk, puur, met karamel, zeezout, hazelnoten, wit, extra puur, yummmm.

3. Chocolade laat je ooit in de steek

Het maakt werkelijk niet uit waar je bent, chocolate is with you. Elke supermarkt heeft chocolade. Zelfs als je in de regen op een verlaten station staat kan je nog een chocoladereep uit een oldschool automaat trekken. BFF Chocolade laat je nooit in de steek.

4. Chocolade valt nooit tegen

Tuurlijk vind je die ene reep net iets lekkerder dan de ander, maar uiteindelijk loopt altijd het water in je mond bij het zien van élke chocoladereep.

5. Jullie kennen elkaar al zo lang

Jullie kennen elkaar al jaren lang en door en door. Je weet precies wat je wilt wat chocolade betreft en wanneer. Het voelt allemaal zo vertrouwd.

1. 6. Chocolade is goed voor je humeur

Naast dat jullie elkaar zo goed kennen is het ook nog eens goed voor je humeur. Je chocolade vriend stimuleert namelijk de endorfineproductie en daardoor voelen we ons beter, vrolijker en gelukkiger. Chocolade schiet werkelijk nergens te kort in.

7. De enige verslaving die sexiness kent

Roken, nagelbijten en liters energydrink zijn alles behalve sexy. Chocolade daarentegen wel, mannen worden wild als jij een aardbeitje in de chocolade doopt en vervolgens opeet.

8. Het kan elk moment van de dag

‘s Ochtends een yoghurtje met cacaosnippers, ‘s middags een boterham met chocoladepasta, en ‘s avonds een chocoladefondue met vriendinnen. Dan hebben we het nog niet eens over alle snackmomenten waar chocolade ook een prima keus is.

9. Je kan het altijd delen

Ook al wil je het diep in je hart niet, je maakt er toch iedereen blij mee. Geen enkele vriendin zegt nee tegen een stukje chocolade. Daarnaast word jij gezien als die gulle vriendin, ook best fijn.

Reageer op artikel:
9 x waarom chocolade nog steeds je allergrootste liefde is
Sluiten