Aan de griep ontkomen met behulp van je beautyroutine? Het kan!

Fijn, dat besmettelijke griepvirus. Waarom is een perfecte huid of glanzend haar niet gewoon besmettelijk? Hoe dan ook is het zaak om de griep zo ver mogelijk van je vandaan te houden. Naast een beetje mazzel hebben kun je gelukkig ook zelf een boel doen om het griepvirus te ontlopen:

Maak je make-up kwasten dagelijks schoon

Wanneer de griep heerst kun je je make-up kwasten het beste iedere dag schoonmaken. Probeer ze ook ergens anders te laten drogen dan in de badkamer. Deze is namelijk zo vochtig dat water in je schone kwasten kan gaan zitten wat vervolgens de kans op bacteriën weer vergroot.

Hou je huis schoon

Uit onderzoek is gebleken dat 59% van alle oppervlakken in je huis ten tijde van het griepvirus vaak besmet zijn. Hou dus oppervlaktes zoals je wasbak goed schoon, aangezien je je kasten en make-up daar vaak op laat rusten.

Vergeet je make-up tasje niet

Je make-uptasje is misschien nog wel de grootste bron van bacteriën. We gooien onze make-up erin, kwasten, oude parfummetjes en ga zo maar door. Er ontstaat een laagje verschillende kleuren oogschaduw, gelekte foundation en meer narigheid die een griepje kan ontsteken. Stop het tasje een keer in de was of zie het weer als een prachtig excuus om een nieuwe aan te schaffen (om de zoveel tijd).

Toch ziek geworden?

Probeer meer water te drinken dan normaal. Dat is niet alleen goed tegen je griepje, maar ook fantastisch voor je huid. Door genoeg te drinken spoelt alles goed door en voorkom je dehydratie van het lichaam en de huid.

Voorzichtig scrubben

Scrubben is ook zeker geen overbodige luxe in deze periode. Zo kan de huid goed blijven ademen en met een schone huid voel je je ook meteen een stuk frisser. Wees wel voorzichtig, want met een droge huid kan scrub al snel gaan irriteren. Kies een milde scrub gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en breng daarna een fijne moisturizer aan.

Droge rode neus?

Één van de vervelende dingen die komen kijken bij de griep: een neus die je er het liefste af zou willen draaien. De oplossing? Stomen, een goede neusspray en Hydrocortisonecrème. Deze crème gaat de roodheid, jeuk en irritatie tegen. Wil je per se je make-up dragen? Neem dan een concealer met een groene ondertoon om zo het rood te contrasteren. Wees wel voorzichtig met make-up op een droge huid.

Fake de boel

Make-up is er niet voor niets. Voel je je belabberd maar moet je toch representabel voor de dag komen? Do the works. Probeer een gezonde glow te creëren met een bronzer en blush, open je ogen met een goede mascara en deb een heel klein beetje rode lippenstift op je lippen. Zo oogt het alsof je lippen van zichzelf goed doorbloed zijn. Maar wij weten wel beter..

Reageer op artikel:
Aan de griep ontkomen met behulp van je beautyroutine? Het kan!
Sluiten