Aan deze 6 alternatieven voor koffie heb je nog nooit eerder gedacht

Koffie wordt al snel, net zoals het poetsen van je tanden, een deel van je ochtendroutine. Een fijne boost, vooral 's ochtends. Het probleem komt later, wanneer het twee uur 's middags is en je een zogenoemde koffie-kater krijgt. Je wordt slaperig en de door jezelf samengestelde afspeellijst kan je zelfs niet meer oppeppen. Er zijn echter ook alternatieven voor koffie waar je nog nooit eerder aan hebt gedacht. En deze zorgen ervoor dat je de hele dag energie hebt:

Lijnzaadolie

Het is algemeen bekend dat lijnzaad erg goed voor je is, dankzij de gezonde bestanddelen. Het bevat bijvoorbeeld goede vetten, zoals Omega 3 en naast dat is lijnzaadolie ook een bron van vezels. Tevens zorgt het ervoor dat je veel energie krijgt. Het bevat zelfs meer calcium dan melk.

Bananen

Bananen zitten bomvol vitaminen, anti-oxidanten, mineralen en goede koolhydraten. Neem er één wanneer je je een beetje traag voelt, en je zult merken dat je je direct energieker voelt.

Chiazaden

Bijna iedereen weet inmiddels dat chia zaden ontzettend goed zijn voor de gezondheid. Maar wist je ook dat ze je energie een enorme boost geven? Uit onderzoek blijkt namelijk dat chiazaden evenveel energie geven bij 90 minuten sporten als een energie drankje. Maar dan zonder al het suiker.

Honing

Deze natuurlijke zoetmaker is de natuur zijn versie van een energie shot die vijf uur resultaat biedt. Van een eetlepel honing krijg je onwijs veel energie, vooral goed om te nemen voor of na een work-out.

Granaatappel

Granaatappels zitten bomvol anti-oxidanten, men zegt dat ze zelfs meer bevatten dan groene thee. Naast dat ze hartkwalen en een hoge cholesterol voorkomen, zijn ze geweldig om je energie te geven op de vroege ochtend. Net zoals ander fruit bevatten ze veel natuurlijke suikers, wat je lichaam snel omzet in energie.

Appels

Nu we het toch over fruit hebben, appels geven je evenveel energie als koffie. Omdat ze veel vezels bevatten, doet je lichaam er langer over om het te verteren. Dit is goed nieuws, want zo heb je langer profijt van de energie die ze je geven.

Reageer op artikel:
Aan deze 6 alternatieven voor koffie heb je nog nooit eerder gedacht
Sluiten