Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 13 mrt 2019

Aan het meisje dat het gevoel heeft dat ze het nooit goed genoeg doet, je doet het perfect

Soms heb je het idee dat je het nooit goed genoeg doet. Op je werk, in relaties, naar je familie toe. Want het kan altijd beter en perfecter. Maar weet je, je doet het al perfect, echt.

Als vrouw heb je de neiging om alles perfect te doen. Je wilt én een goede baan, én een druk sociaal leven met je vriendinnen, én een lover waarbij je de liefste persoon op aarde bent, én tijd voor je familie maken, én sporten én én én.

Je hoeft niet aan andermans verwachtingen te voldoen. Dat is vermoeiend en onnodig

Het is zo gemakkelijk om kritisch te zijn op jezelf. Om te denken dat je het niet goed genoeg doet. Om jezelf te vergelijken met anderen om je heen en denken dat zij alles beter voor elkaar hebben. Soms is het zo makkelijk om jezelf naar beneden te halen.

Soms heb je het idee dat als jij heel erg je best doet, het resultaat nog slechter is dan het slechtste resultaat van iemand anders.

Soms vind je jezelf geen goede vriendin, soms raak je gefrustreerd na weer een matige date met een man die nooit meer wat van zich laat horen en soms heb je het idee dat je door de mand gaat vallen op je werk, dat je collega’s er achter gaan komen dat je het eigenlijk helemaal niet kan. Je voelt je onzeker. En je denkt: wat heeft het eigenlijk allemaal voor nut?

Maar zelfs als dat al zo zou zijn, dan is dat niet erg. Je mag fouten maken, je mag leren van wat je minder goed kunt.

Weet, je bent nooit alleen. Als jij je rot voelt is er altijd iemand die ook onzeker is. Hoe perfect het leven van iemand anders ook lijkt, iedereen zit er wel eens doorheen.

Het is zo zonde om zo kritisch te zijn op jezelf. Vooral omdat het helemaal niet nodig is

Geloof in jezelf. Herinner jezelf aan je goede kwaliteiten als je ’s ochtends opstaat. Als je jezelf constant naar beneden haalt mis je zo veel van de leuke kanten van het leven. Het is zo zonde om zo kritisch te zijn op jezelf. Vooral omdat het helemaal niet nodig is.

Jij bent jij en je bent goed genoeg. Je bent perfect zoals je bent.

Je bent zoveel sterker en slimmer dan je denkt

Je hoeft niet aan andermans verwachtingen te voldoen. Dat is vermoeiend en onnodig. Je hoeft niet de gebaande paden te bewandelen. Leef je leven zoals jij dat wilt.

Soms gaat het leven niet zoals je zou willen. Dan werk je een chocoladereep weg en sla je een paar wijntjes achterover. Maar dat geeft niet, dat betekent helemaal niet dat je mislukt bent. Want de volgende dag is het misschien de gelukkigste dag uit je leven.

Geef niet op. Haal adem. Weet wat je kunt, wat je wilt, wie je bent, waar je goed in bent en weet dat je goed bent zoals je bent. Je bent zoveel sterker en slimmer dan je denkt.

Gun jezelf een spa-dagje: Onderzoek bewijst: De sauna is goed voor je brein en daarom mag je nu relaxen

Reageer op artikel:
Aan het meisje dat het gevoel heeft dat ze het nooit goed genoeg doet, je doet het perfect
Sluiten