Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 7 dec 2015

Aangrijpend: deze fotografe vertelt mensen hoe mooi ze zijn en legt de reactie vast

Complimenten accepteren vinden we moeilijk, heel moeilijk. Onszelf mooi voelen vinden we misschien nog wel moeilijker. Shea Glover, student aan de Chicago HS for Arts plaatste mede-studenten en leraren voor de camera en legde vast hoe zij reageerden op het zinnetje 'I’m taking pictures of things I find beautiful'.

Shea vertelt dat ze als doel had om beauty vast te leggen op camera en op film. Een voor een plaatste ze zowel mannen als vrouwen voor haar camera en vertelde ze hoe onder de indruk ze was van hun schoonheid. Halverwege het project besefte Shea zich opeens dat het een social experiment was ondanks dat ze die intentie van tevoren absoluut niet had.

De reacties zijn aangrijpend. Emoties als verbazing, ongeloof en zelfs woede komen voorbij wanneer Shea hun vertelt dat ze hun graag wil fotograferen omdat zij hun mooi vindt. Alle reacties werden vastgelegd in onderstaande video die je hoe dan ook in je hart raakt.

Iedere vrouw verdient het om zichzelf mooi te voelen. Iedere vrouw verdient een plek voor de camera van Shea. En na het zien van het filmpje zul je hoe dan ook beseffen dat iedere vrouw mooi is en iedere vrouw het recht heeft om zich mooi te voelen.

“There is so much beauty in the world. If you blink, you’ll miss it”
, aldus Shea.

Reageer op artikel:
Aangrijpend: deze fotografe vertelt mensen hoe mooi ze zijn en legt de reactie vast
Sluiten