Door het kijken van zielige films kun je mogelijk aankomen

Alle fans van onder andere The Notebook en andere romantische zielige films opgelet. Hoe fijn ze ook zijn, ze kunnen iets minder fijn zijn voor je lichaam.

Het onderzoek van de Cornell University werd uitgevoerd in verschillende bioscopen in zeven Amerikaanse steden. Bij twee verschillende films werd de hoeveelheid overgebleven popcorn die bezoekers gekocht hadden vergeleken. Daaruit bleek dat de bezoekers van de zielige film ‘Solaris’, veel meer hadden gegeten dan de bezoekers van de komische film ‘My Big Fat Greek Wedding’. Later werd dit onderzoek nog een keer herhaald in een laboratorium.

Onderzoek

Bij allebei de onderzoeken kwam naar voren dat de ‘zielige film-kijkers’ tussen de 28 en 55 procent meer popcorn aten dan de ‘komische film-kijkers’. De verklaring hiervoor is dat de stress van de emotionele momenten je afleidt van hoeveel je daadwerkelijk eet.

Ongemerkt meer vitamines binnenkrijgen?

De positieve kant van het onderzoek is dat het niet per se ongezonde dingen hoeven te zijn die je meer eet. Het gaat vooral om het feit dat je niet doorhebt hoeveel je eet. Wanneer je een schaal met groenten of fruit voor je op tafel zet tijdens het kijken van een zielige film zul je ook daarvan meer eten. Kom je nog wat vitamines tekort? Zet dan een zielige film op en zorg dat er voldoende gezond eten binnen handbereik is in plaats van snoepgoed.

Reageer op artikel:
Door het kijken van zielige films kun je mogelijk aankomen
Sluiten