Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 12 jan 2015

Dit maakt vrouwen aantrekkelijker en invloedrijker

Vorig jaar besloot een Franse onderzoeker, Nicolas Guéguen, te onderzoeken wat hoge hakken voor een effect hebben op mannen. Hij voerde het onderzoek uit door vier interessante experimenten te doen:

In elk experiment had hij een aantal vrouwen dezelfde outfits aangemeten. Ze droegen een zwarte rok, een wit t-shirt met lange mouwen en een zwarte blazer. Het enige wat verschilde, was de hakhoogte. Er waren vrouwen die platte schoenen droegen en vrouwen die hoge hakken droegen.

Experiment één en twee

Tijdens de eerste twee experimenten stuurde Guéguen de vrouwen de straat op om mannen te interviewen over gelijke rechten en wat hun voorkeuren zijn op het gebied van eten. De vrouwen die hoge hakken droegen kregen een responspercentage van 83%, waar vrouwen op platte schoenen ongeveer 43% respons kregen.

Experiment drie

In het derde experiment wilde Guéguen onderzoek doen naar de hulpbehoevendheid van mannen en of hoge hakken daar enige invloed op hadden. Dezelfde vrouwen lieten op straat ‘per ongeluk’ een handschoen vallen. Wanneer de vrouw hoge hakken droeg, vertelde maar liefst 93% van de mannen dat ze iets had laten vallen. De vrouw die platte schoenen droeg, werd geholpen door 62% van de mannen.

Experiment vier

Zijn laatste experiment is misschien wel iets wat het meest op onszelf van toepassing kan zijn. Guéguen stuurde de vrouwen naar een bar. Wat er gebeurde? De vrouw die hoge hakken droeg, werd binnen acht minuten door een man aangesproken. De mannen deden er veertien minuten over om de vrouw met platte schoenen aan te spreken.

Reageer op artikel:
Dit maakt vrouwen aantrekkelijker en invloedrijker
Sluiten