Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 14 jul 2015

Zo simpel? Je omgeven met aantrekkelijke mensen zorgt ervoor dat je zelf aantrekkelijker wordt

We hadden stiekem al hoop, maar nu blijkt het toch echt waar te zijn: schoonheid is besmettelijk. Yes! Misschien heb je al eens eerder gelezen over het 'Cheerleader Effect', waarbij groepen vrouwen aantrekkelijker lijken dan wanneer je ze los van elkaar zet. Je omgeven door een groepje vriendinnen kan dus aardig je kansen vergroten wanneer je in een bar je zinnen op een man hebt gezet. Hoe het werkt?

Cheerleader Effect

Het ‘Cheerleader Effect’ is een illusie, in de zin van dat het niet direct de werkelijkheid weergeeft. Stel je bent een man en je hebt je oog gericht op een groepje vrouwen. Als het overgrote gedeelte van de groep dan aantrekkelijk is, vallen de ‘flaws’ van andere dames (of heren) in de groep ineens niet meer op. We nemen namelijk globaal informatie op waardoor we bepaalde dingen niet meer zien. Oftewel, bijna een illusie.

Het tegenovergestelde

Het werkt overigens ook zo dat als je je omgeeft door mensen die qua gezichtskarakteristieken veel van je afwijken, je ook als aantrekkelijker wordt ervaren. Vriendinnen (al ben je met z’n tweeën) worden als aantrekkelijker ervaren wanneer ze totaal niet op elkaar lijken dan wanneer ze juist sprekend op elkaar lijken.

Leuk om te weten, maar onthoud wel dat het effect verdwijnt wanneer je uit de groep stapt. Daarna moet je het toch echt zelf doen. Bummer.

Reageer op artikel:
Zo simpel? Je omgeven met aantrekkelijke mensen zorgt ervoor dat je zelf aantrekkelijker wordt
Sluiten