Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 12 sep 2015

8 tekenen dat het woord ‘subtiel’ niet in jouw woordenboek voorkomt

Oeps.. per ongeluk een vriendin een beetje gekwetst omdat je net iets té eerlijk was over haar outfit? Of die keer dat je die vrouw voor je in de rij wel heel bot aansprak omdat de brutale aap voordrong? Ja, jij bent dan behoorlijk recht voor de raap, iets wat zijn voor- en nadelen heeft. Acht tekenen dat jij alles behalve subtiel bent.

Het is algemeen bekend dat kinderen niet subtiel zijn. Dit komt mede doordat zij nog geen rekening houden met wat hun opmerkingen met andere mensen doen. Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat een kind jou vertelde dat je rok afschuwelijk lelijk was of dat je een dikke kont hebt. De één leert subtiel te zijn naarmate hij of zij ouder wordt, de ander blijft echter niet subtiel. Herken jij jezelf hier stiekem een beetje in? Dan moet je hierom vast blozen en lachen tegelijk:

1. Niet goed om je heen kijken

Als je wat over iemand zegt, terwijl je niet hebt gecheckt of die persoon nog in je buurt staat. Awkward. Jij hebt hier een handje van en het gebeurt je net iets te vaak.

2. Je kan niet fluisteren

Je weet ook niet hoe het kan maar alles wat zachtjes is kan jij niet. Als je vriendinnetje tijdens een college of werkvergadering iets in je oor fluistert reageer jij hardop. Alle aanwezigen weten nu dat jullie aan het smiespelen waren, niet zo handig. Of het moment waarop je iets tegen je vriendin zegt over iemand anders, en die ander het ook hoort omdat je niet zachtjes genoeg deed, oeps.

3. Dumptalent

Je weet het nog goed, die scharrel waar je vanaf moest. Je hebt er niet te lang over nagedacht en hebt die jongen maar eens goed de waarheid vertelt. Luid en duidelijk natuurlijk, hij moest wel weten wat hij fout deed. Het resulteerde in een huilende man op je bank, en awkward momenten als je hem nu nog tegenkomt.

4. Een secret crush, wat is dat?

Als je iemand leuk vindt kan je het simpelweg niet voor je houden. Andere vriendinnen hebben het talent om subtiel te laten merken dat ze iemand leuk vinden. Jij daarentegen kan geen smooth moves maken.

5. Jij vertelt niets achteraf

Vaak is het zo dat als een vriendin het uitmaakt met haar lover iedereen zijn mening opeens klaar heeft. Opeens vond iedereen hem stom, lelijk en een leeghoofd. Jij zei dit al vanaf dag één, alleen werd je daar vooral op afgerekend.

6. Kledingadvies geven

Jij neemt echt geen blad voor je mond. Je ziet het nog voor je, je beste vriendin was dol gelukkig in haar nieuwe jurk. In werkelijkheid leek ze minstens twee maten dikker dan dat ze werkelijk was. Jij hebt dan ook direct gezegd dat ze op Dik Trom leek. Ze werd toen kwaad, maar nu is ze je eeuwig dankbaar.

7. Vreemden

Zelfs tegen vreemden presteer je het om niet subtiel te zijn. Normaal gesproken als iemand voordringt in de rij wordt er iets gezegd zoals: ‘Sorry mevrouw, ik geloof dat ik voor u was.’ Wat jij doet: ‘Hey voordringer, sluit even achter in de rij aan, ik ben aan de beurt.’

8. Iedereen accepteert jou zoals je bent

Het gekke is dat iedereen jou wel leuk vindt. Ze hebben misschien even moeten wennen aan jouw recht-door-zee mentaliteit maar waarderen het nu enorm. Je hebt het geluk dat je wordt geprezen om deze eigenaardigheid.

Reageer op artikel:
8 tekenen dat het woord ‘subtiel’ niet in jouw woordenboek voorkomt
Sluiten