Adembenemend: je hebt make-up nog nóóit op deze manieren gezien

Adembenemend, deze kunst:

De warmte manier

Gallimore wilde voor deze fotoshoot make-up aanbrengen op mannen maar het niet een drag queen feel geven. Daarom heeft hij het gezicht van de mannen geairbrusht met uv-gevoelige make-up. Toen de foto’s werden gemaakt, maakte hij gebruik van uv-licht waardoor het geheel een extra dimensie kreeg.

De zilveren manier

Hier wilde Gallimore bepaalde kenmerken van het gezicht naar voren laten komen: de lippen, wenkbrauwen en wimpers. Maar in plaats van voor een accentkleur te kiezen, maakt hij gebruik van de glans van zilver. ‘Het reflecterende zilver glanst prachtig’, zegt hij.

De metalen manier

Wanneer je make-up op het lichaam aan gaat brengen, kan je niet gelijk beginnen met één ding. Daarom brengt Gallimore eerst een kleur aan, daarna een shimmer en hij voegt als laatste iets met olie of een andere textuur toe om het licht mooi te laten reflecteren.

De grafische manier

Gallimore vindt het geweldig te experimenteren met zwart en wit. Hij heeft gebruik gemaakt van een masker rond het oog en dramatische valse wimpers om het geheel een jaren ’60 uitstraling te geven.

De draden manier

Deze make-up look laat het lijken of de draadjes aan het gezicht zijn vastgemaakt. Gallimore wilde het laten lijken of het model in contact gekomen was met inkt en water, vandaar dat hij onder andere de kleuren blauw en zwart heeft gebruikt.

De gekleurde glas manier

Gallimore wilde bij deze look de schaduw van gekleurd glas nabootsen. Daarom plakte hij gekleurd gel op het gezicht van het model, welke hij wit had geschilderd om het contrast zo groot mogelijk te maken.

De 3D schaakbord manier

Gallimore had al eerder gewerkt met schaakborden en make-up, maar hij had het nog nooit in 3D gedaan. Daarom wilde hij het voor deze shoot proberen. ‘Het kostte wat tijd om alles uit te zoeken, wat berekeningen en veel schetsen, maar het is me gelukt.’

De overdreven grote ogen manier

Deze foto is van dezelfde shoot als de vorige foto. Gallimore wilde een soort cartoon effect creëren door de ogen van het model groot te tekenen op haar oogleden. Om de look extra overtuigend te maken, heeft hij veel gebruik gemaakt van grijs.

Reageer op artikel:
Adembenemend: je hebt make-up nog nóóit op deze manieren gezien
Sluiten