Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 22 okt 2016

Adorable: dit zijn de állerkleinste hertjes ter wereld en ze zijn ongelooflijk cute

Het is niet voor niets dat alle vrouwen vol vertedering kijken naar puppy’s en kittens. Alles wat klein is, is namelijk té leuk. Maar de Poedoe, het allerkleinste hertje ter wereld is misschien nog wel leuker dan Bambi. Want god o god het enige wat je wilt is eentje voor jezelf.

Hi, my name is Poedoe

De Poedoe komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn niet met velen. Ze worden namelijk sinds 2009 als bedreigde dieren beschouwd. Dat is misschien ook de reden dat deze veel te lieve diertjes nog niet bekend zijn bij het grote publiek, wat wellicht maar beter is ook.

Ze worden maximaal 35 centimeter ‘groot’

Deze hertjes zijn écht mini want ze bereiken maximaal maar een schachthoogte van 35 centimeter. Dat is ongeveer net zo groot als een klein hondje (say it with me: ahhw).

Gek genoeg leven ze graag alleen en zijn ze zowel ‘s nachts als overdag actief en ze eten dolgraag plantjes, wat ook helemaal past bij hun schattige voorkomen. De Poedoe’s kunnen ontzettend lang zonder water en daar zijn we maar wat blij mee, want hoe zonde zou het zijn als deze mini hertjes ooit zullen uitsterven?

Deze mini-koetjes zijn ook behoorlijk knuffelbaar:
Dit wil je hebben: een fluffy mini-koe als huisdier

Reageer op artikel:
Adorable: dit zijn de állerkleinste hertjes ter wereld en ze zijn ongelooflijk cute
Sluiten