Check it out: met deze bijzondere afbeelding kan je borstkanker herkennen

Het is deze maand borstkankermaand. Een maand waarin er wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Eén op de zeven vrouwen krijgt te maken deze vreselijke ziekte. Hoewel de overlevingskansen de afgelopen decennia aanzienlijk zijn gestegen, is zelfonderzoek heel belangrijk. Er gaat nu een afbeelding viral die laat zien hoe je borstkanker kan herkennen.

Over borstkanker hoor je vaak dat vrouwen een knobbeltje voelen in hun borst, maar wat wordt daar nou eigenlijk mee bedoeld? Wanneer voelt iets opvallend? En hoe ziet dat eruit? Misschien kan deze afbeelding je helpen.

Met deze afbeelding kan je borstkanker herkennen

De afbeelding is onderdeel van de Know Your Lemons campagne en ging vorig jaar al viral. Met deze afbeelding kan je zien hoe je borstkanker kan herkennen. Wat voel je als je borstkanker hebt én hoe kan dat eruitzien? Het doel van de campagne is om vrouwen alert te maken voor borstkanker en om ze een hulpmiddel te geven waardoor ze de ziekte snel kunnen herkennen.

Borstkankermaand foto

Deze afbeelding geeft heel duidelijk aan wat je zou kunnen voelen. Als je na het zien van de afbeelding een kenmerk herkent, weet je meteen dat je een afspraak moet maken bij de dokter.

Know Your Lemons

Op de website van Know Your Lemons staat ook duidelijk uitgelegd wat de twaalf kenmerken van borstkanker zijn. Daarnaast wordt het proces na het ontdekken van een mogelijk knobbeltje in beeld gebracht. Op deze manier weet je precies wat je moet doen als je borstkanker denkt te hebben en kan je meteen actie ondernemen. Want hoe eerder je actie onderneemt hoe groter de kans is dat de borstkanker genezen kan worden.

Elke vrouw zou deze afbeelding gezien moeten hebben

Deel deze afbeelding vooral met al je vriendinnen, het is belangrijk dat elke vrouw de tekenen van borstkanker kent. Naast deze afbeelding waarmee je borstkanker kan herkennen kan je ook deze checklist eens afgaan. Op die manier leer je je borst kennen én weet je op moet letten tijdens het voelen van je borsten.

Psst, deel dit artikel met je vriendinnen via Pinterest.

Borsten voelen van nature namelijk wat ‘bobbelig’ aan. Dit is niets geks, maar komt gewoon door het klierweefsel. Waar je precies op moet letten? Pinkribbon.nl maakte een handig overzicht.

Reageer op artikel:
Check it out: met deze bijzondere afbeelding kan je borstkanker herkennen
Sluiten