Renée
Renée Life 23 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom mensen die vroeger altijd afkeken het later ver schoppen

Heb jij vroeger afkijken tot kunst verheven? Maak je geen zorgen, want je bent echt geen slecht mens. Integendeel zelfs, want jij en je mede-afkijkende vriendinnetjes gaan het verder schoppen in het leven.

Oké, misschien ben je er niet zo trots op dat je de koningin van het afkijken was. Maar dat gedrag van de middelbare school kan je verderop in het leven veel succes opleveren.

Waarom mensen die afkijken het later verder schoppen

Kijk, dat afkijkgedrag van vroeger kan jij weleens heel ver brengen. Het enige wat je hoeft te doen is deze skill zo benutten dat je er beter van wordt. Om de volgende redenen kom je dan echt aan de top:

1. Je leeft voor het motto beter goed gejat dan slecht bedacht

Je weet inmiddels ook wel dat de beste ideeën niet zelf bedacht zijn, maar juist goed gejat. Jij laat dat simpelweg in je voordeel werken.

2. Je bent vindingrijk

Niemand hoeft jou te vertellen dat je een vindingrijk persoon bent. Als jou iets zelf niet lukt vind je al snel een passende oplossing om wel bij dat punt te komen.

3. Je bent creatief

Het zat er al vroeg in. Op het proefwerkblad van je buurman zag je misschien een paar woorden staan. Met je eigen creativiteit wist je er een mooi antwoord van te maken.

4. Je kunt beter je tijd indelen

Als je één ding hebt geleerd in het leven, dan is het wel je tijd efficiënt indelen. Jij weet dat je maar een x-hoeveelheid informatie nodig hebt, de rest ‘kijk je af’. Je weet dat je niet alles zelf hoeft te verzinnen om ver te komen.

5. Je leert al vroeg in het leven dat je met een beetje bluffen verder komt

De mensen die aan de top staan van de carrièreladder zijn daar gekomen door af en toe te bluffen in het leven. Dat besef jij maar al te goed. Dat heb jij op school al geleerd toen je betrapt werd.

6. Je leert van de beste mensen

Je weet natuurlijk wel naast wie jij moest zitten als je een toets moest halen. Je leert alleen maar van de beste mensen, waardoor je er zelf ook beter van wordt.

Waarom mensen die vroeger altijd 6’jes haalden nu het succesvolst zijn

Reageer op artikel:
Waarom mensen die vroeger altijd afkeken het later ver schoppen
Sluiten