Met deze tips neem je voorgoed afscheid van een droge hoofdhuid en roos

Het is bijna winter en dat staat meestal gelijk aan sneeuwvlokken. Nu kunnen de sneeuwvlokken buiten best schattig staan, maar van een ander soort vlokken worden we minder blij: roos. Zeker als je op een dag hebt besloten een zwarte outfit aan te trekken, kan het je best onzeker laten voelen. Met de volgende tips neem je voorgoed afscheid van een droge hoofdhuid en roos:

Een droge hoofdhuid en roos zijn verschillende dingen

Er bestaat een groot verschil tussen een droge hoofdhuid en roos. Een droge hoofdhuid kan ook witte vlokken veroorzaken, maar dat wordt veroorzaakt door een tekort aan vocht op je hoofdhuid. Bij roos daarentegen kleven gedeeltes/vlokken van de hoofdhuid aan de schedel. Deze vlokken zijn vaak gelig van kleur. Door een teveel aan olie op je hoofdhuid wordt het proces van de vernieuwing van huidcellen versneld. Dat zorgt ervoor dat er zichtbare vlokken op je hoofdhuid komen.

Pas op met chemische producten

Producten met chemische ingrediënten verzwakken de hoofdhuid door de natuurlijke oliën af te breken. Deze natuurlijke oliën beschermen normaal gesproken je haar en hoofdhuid. Wanneer deze worden verwijderd, raakt je huid sneller geïrriteerd. Dit kan gebeuren wanneer je bijvoorbeeld te vaak je haren wast. Dat betekent niet dat je hiermee moet stoppen en/ of minderen, zolang je je haar maar goed verzorgt met natuurlijke oliën en eens in de week een haarmasker aanbrengt.

Weet wat de oorzaak is

Het is belangrijk te weten wat de roos veroorzaakt. Het kan liggen aan je voedingspatroon, bijvoorbeeld wanneer je teveel suiker of verzadigde vetten eet. Maar het kan ook komen doordat je teveel stylingsproducten in je haar gebruikt, te vaak je haar met hitte behandelt, door het koude weer buiten of door stress.

Gebruik hier en daar verzorgende oliën

Wanneer je oliën met mate gebruikt op je hoofdhuid en haar, kan het een hele verzorgende en kalmerende werking hebben. Vooral producten met Tea Tree olie werken uitstekend tegen een droge hoofdhuid en roos. Tevens kun je je haar één keer per week spoelen met appelazijn voor een mooie verzorgde hoofdhuid.

Dagelijks je haar wassen helpt niet altijd

Het is het beste om je haar twee tot drie keer per week te wassen wanneer je last hebt van een droge hoofdhuid of roos. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën op je hoofdhuid behouden blijven. Als je gaat sporten en daarna tóch graag je haar wilt wassen, kun je je haar nat maken en vervolgens alleen met conditioner wassen. De conditioner maakt je haar schoon en fris, maar verzorgt ook je hoofdhuid.

Ook goed om te weten: Verslaafd aan droogshampoo? Zo blijft je hoofdhuid gezond

Reageer op artikel:
Met deze tips neem je voorgoed afscheid van een droge hoofdhuid en roos
Sluiten