Dit is top: lui zijn, vet eten en tóch afvallen kan in de toekomst gewoon

We hebben er allemaal wel eens over gefantaseerd. Als je weer eens taart naar binnen schoof terwijl je je had voorgenomen het niet te doen, of toch die hele portie friet eet, denk je: was er maar een pil die er voor zorgde dat ik niet aankom. Onmogelijk? Volgens onderzoekers niet.

Alles eten wat los en vast zit, nooit een stap in de sportschool zetten en geen enkel wijntje af slaan vanwege ‘de lijn’. Heerlijk. Maar als je toch een paar kilootjes kwijt wil, dan zul je íets moeten doen. Afvallen gaat immers niet vanzelf.

Hoewel, in de toekomst is het misschien mogelijk om te luieren, vet te eten en toch gewicht te verliezen. Dromen komen uit.

Wetenschappers zijn een pil aan het ontwikkelen dat een bepaald gen blokkeert. Het gaat om het RCAN1-gen wat er voor zorgt dat je aankomt als je ongezond leeft.

Door dit gen te blokkeren wordt het vet niet opgeslagen als reserve, maar omgezet in warmte.

Een magische afvalpil komt eraan

Damien Kieting, hoofd van het departement van Moleculaire- en Celfysiologie van de Flinders University zegt hierover: ‘Het zou ideaal zijn als er een soort pil beschikbaar komt, die ervoor zorgt dat je kunt afvallen, zonder dat daar een dieet of extra beweging aan te pas komt. Vooral voor mensen met obesitas’.

Goed, de magische pil is er helaas nog niet. En áls ‘ie komt, moet je natuurlijk nog steeds wel je groente eten voor de vitamines. Maar goed, het zou het leven wel heel veel makkelijker maken.

ad.nl

Reageer op artikel:
Dit is top: lui zijn, vet eten en tóch afvallen kan in de toekomst gewoon
Sluiten