Vergeet sporten en diëten: Volgens wetenschappers kun je jezelf slanker denken

Oké, je bent natuurlijk goed zoals je bent. En dat weet je waarschijnlijk ook wel. Maar soms wil je gewoon die ene hardnekkige kilo op je buik kwijt, zodat je net wat zelfverzekerder dat strakke jurkje aan kunt. Maar wat je ook doet, het buikje verdwijnt niet.

Komt dit je bekend voor? Heb je veel kapriolen uitgehaald, maar weet je niet hoe je dat vetje kunt kwijtraken? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want volgens wetenschappers kun je jezelf slanker dénken.

Met de juiste mindset kun je álles, ook afvallen

Lijkt iets in de categorie ‘te mooi om waar te zijn’. Maar volgens onderzoekers van de Universiteit van Plymouth kun je goede resultaten halen met gedachte-oefeningen.

De methode heet FIT (Functional Imagery Training) en is gebaseerd op de kracht van de eigen verbeelding en het stellen van positieve doelen. Het gaat er allemaal om dat je je inbeeldt hoe leuk het kan zijn om te sporten of om gezond te eten.

Onderzocht: je gedachten helpen je afvallen

De onderzoekers deden twee onderzoeken om te meten hoe effectief FIT is. De laatste studie is van dit jaar. Hiervoor werden 141 proefpersonen begeleid.

De helft kreeg FIT therapie, de andere helft alleen motiverende gesprekken. Na zes maanden bleek de FIT groep gemiddeld 4 kilo te zijn afgevallen. Terwijl de andere groep maar 0,74 kilo kwijt was. Een behoorlijk verschil.

Oké, het sporten en gezond eten helemaal vergeten, is dus helaas niet de gewenste methode om af te vallen. Maar het helpt wel aanzienlijk als je je gedachten inzet. Toch handig om te weten zo vlak voor de vreetfeestmaand.

Waarom carpaccio perfect in je dieet past als je wil afvallen

hln.be

Reageer op artikel:
Vergeet sporten en diëten: Volgens wetenschappers kun je jezelf slanker denken
Sluiten