Jorine Beemster
Jorine Beemster Gezondheid 16 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Afvallen zonder de deur uit te gaan? Met deze klusjes verbrand je minimaal 100 calorieën

Riep jij dit jaar ook weer ‘afvallen’ toen er werd gevraagd naar je goede voornemens? Of wil je meer tijd investeren in het schoonmaken van je huis? Kiezen hoeft niet meer, want door het doen van klusjes verbrand je met gemak 100 calorieën en is je huis ook gelijk schoon.

Naast dat je calorieën verbrandt, is een schoon huis ook nog eens goed voor je gezondheid. Een win-winsituatie dus.

Afwassen

Tijdens een uurtje afwassen en afdrogen van de vaat verbrand je ongeveer 100 calorieën. Een kwestie van multitasken: combineer het met het kijken van je favoriete serie. Zo wordt afwassen toch ineens een stuk leuker.

Gooi je interieur eens om

Ben je klaar met de indeling van je interieur? Met 25 minuten slepen, tillen, duwen en schuiven verbrand je makkelijk 100 calorieën. Helemaal als je een zware bank en een onmogelijk bed hebt. Dus laat die spierballen zien, en gooi de boel eens om.

Een brandschone badkamer

Dit is een échte work out: met 35 minuten de badkamer schoonmaken verbrand je evenveel calorieën als met 35 minuten op de loopband rennen. Als het aan ons ligt is de keuze dan snel gemaakt.

Ramen lappen

Ben jij ook altijd bekaf na het lappen en zemen van de ramen? Dat snappen we. Maar als je je beseft dat je met 30 minuten ramen zemen 100 calorieën verbrandt, wordt het ineens een stuk leuker. Dit noemen we nog eens een effectieve manier om wat extra beweging te pakken. Dus maak een sopje, pak er een trap bij en schoonmaken maar.

Stofzuigen

Groot huis? Met 60 minuten stofzuigen verbrand je ook zo’n 100 calorieën. Al lijken het er soms veel meer te zijn, want wij hier op de redactie zijn het er over eens dat het behoorlijk vermoeiend is. Maar als je daarna je kat moet zoeken omdat hij zo bang is voor de stofzuiger, verbrand je natuurlijk óók de nodige calorieën.

Hallo sexy lichaam! Bij IKEA verbrand je misschien wel meer calorieën dan in de sportschool

Reageer op artikel:
Afvallen zonder de deur uit te gaan? Met deze klusjes verbrand je minimaal 100 calorieën
Sluiten