7 redenen waarom afvallen écht niet je goede voornemen voor 2020 hoeft te zijn

Zodra een nieuw jaar aanbreekt, verzin je misschien samen met je beste vriendinnen wat jullie goede voornemens voor 2020 worden. Jullie willen nu echt samen gaan sporten, de zomer met een strak lijf begroeten en gezond gaan eten. Het woord afvallen is zelfs al genoemd. Lees hier waarom dit juist geen goed voornemen is.

Veel vrouwen zijn niet altijd blij met hun lijf, wat natuurlijk totaal niet hoeft.

Waarom afvallen niet je goede voornemen hoeft te zijn

Misschien kijk je er alweer tegenop dat je straks van jezelf móet afvallen. Nou meid, jij moet helemaal niets. En als je geen zin hebt om af te vallen per 1 januari 2020 dan doe je dat gewoon niet.

Het is namelijk niet zo dat 1 januari perse het beste moment is om zulke keuzes te maken. Wij vertellen je zes legitieme redenen waarom afvallen niet perse je goede voornemen hoeft te zijn.

1. Van jezelf houden is pas een goed voornemen

Iedereen begint over afvallen in het nieuwe jaar als goed voornemen. Maar als je even kritisch aan jezelf vraagt waar je aan moet werken is afvallen misschien niet het antwoord. Het is veel beter om van jezelf te gaan houden zoals je bent. Schoonheid zit immers niet in een paar kilo meer of minder.

2. Koude wintermaanden vragen om comfort food

Hoe moeilijk kun je het jezelf maken lieve meid? Vanaf januari is de winter pas echt begonnen en eerlijk, het zijn gewoon terrormaanden. Je zit nog minstens drie maanden in de kou. En dan is toch niets fijner dan jezelf troosten met comfort food? Laat die pasta’s, ovenschotels en kaasfondue maar komen.

3. Januari heeft nog leuke nieuwjaarsborrels

En die hoef je jezelf echt niet te ontzeggen. Je verdient het immers om in januari nog met je lievelingsmensen te proosten op een nieuw jaar. Bovendien wil je niet de laatste restjes gluhwein, volle rode wijn en chocolademelk met wodka erin missen. Juist van genieten.

4. Afvallen als goed voornemen mislukt helaas vaak

En dit komt vaak doordat het voor jou niet het juiste moment is om te gaan afvallen. Je kunt veel beter een moment in 2020 kiezen waarop jij het echt wilt en er de rust voor hebt. Dan heb je namelijk een grotere kans van slagen. Niets vervelender dan ergens aan beginnen en eindigen in een teleurstelling.

5. Het is een hype

Misschien is afvallen wel het populairste goede voornemen dat er bestaat. En daarmee kunnen we spreken van een hype. En eerlijk, wij houden niet van die hype. Waarom aan iets mee doen waar je helemaal geen zin in hebt? Wees je originele jij en je zult zien dat je dan veel verder komt.

6. Je loopt alleen maar in winterkleding

Ook al doen we afvallen vaak voor onszelf, we zijn wel bezig met hoe we eruit zien in kleding. En meid, in de winter zie je er altijd fleeky uit. Het ziet er niet naar uit dat je in de wintermaanden opeens wél in bikini loopt dus laat dat afvallen nog even voor wat het is.

7. Kies niet voor afvallen maar voor je gezondheid

Het goede voornemen afvallen heeft vaak met uiterlijk vertoon te maken. Opzich niets mis mee, ijdelheid is geen zonde. Maar veel beter is om je te richten op je gezondheid. Kies gezondheid als goede voornemen en je zult zien dat je gaat afvallen zonder dat je er te gefocust mee bezig bent. Een gezond lijf is een mooi lijf.

Meer over houden van je lichaam en afvallen in 2020:

Reageer op artikel:
7 redenen waarom afvallen écht niet je goede voornemen voor 2020 hoeft te zijn
Sluiten