Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 7 nov 2014

Afvallen is alsof het iedere dag Oud & Nieuw is

Hoofdredactrice Lotte is de uitdaging aan gegaan, afvallen onder begeleiding. Lees haar resultaat van deze week:

Nadat ik afgelopen week flink gezondigd had door de verjaardag van mijn vriendlief, was ik deze week écht van plan om me aan mijn dieetplan van NewFysic te houden. Ik zit nog vol in het programma dus het is belangrijk om het nu vol te houden. Je zou het kunnen vergelijken met de goede voornemens die mensen formuleren op Oud & Nieuw. Normaal gesproken doe ik daar niet aan. Maar nu heb ik iedere week (vooral na het weegmoment) een goed voornemen. Namelijk, netjes aan mijn dieetplan houden.

Het is alleen niet voor niets dat januari ontzettend depressing kan zijn. Ondanks dat de feestdagen voorbij zijn, komen we er ook vaak achter dat we onze goede voornemens niet waar maken. We wilden stoppen met roken, netjes eten en drie keer per week naar de sportschool. En nu zit je weer een zak chips weg te werken, lui op de bank met een sigaret in je andere hand. Ohja, dat wijntje niet vergeten. En je was nog zo van plan je dit keer écht aan die goede voornemens te houden. Ach, het is nu toch al mislukt, volgend jaar weer een nieuwe kans.

Zo gaat het ook een beetje bij mij. Gezondigd met een toastje met kaas? Ach die nummer twee en nummer drie kunnen er ook nog wel bij. Ik heb toch al gezondigd. Nu maakt het niet echt meer uit. En iedere keer moet ik mezelf weer motiveren om me aan mijn goede voornemen te houden. Toch heb ik deze week geprobeerd me er echt aan te houden door iedere dag me opnieuw voor te nemen dat ik netjes ging eten en als ik er echt niet onderuit kon door een etentje dan stelde ik mijn voornemen voor die dag een beetje bij.

En opeens bleek het niet zo moeilijk om me aan mijn goede voornemens te houden. Dat is iets wat ik net heb geleerd. Goede voornemens zijn altijd veel te groot, niet behapbaar. We proberen onszelf ertoe te bewegen om in één dag van nooit sporten naar drie keer in de week te gaan. Of van iedere dag een zak chips eten naar helemaal geen lekkere dingen meer te nemen. Probeer je voornemens kleiner te maken. Ik heb zes dagen per week het voornemen om me aan het dieetplan te houden en één dag stel ik die vaak een beetje bij door me in te stellen dat ik uit eten ga maar bijvoorbeeld geen toetje ga nemen, en dat ik niet drie wijntjes drink maar één. En zo zul je voor het eerst van je leven je goede voornemens gaan waar maken. En ook het afvallen. Hell yeah.

P.s. 0,7 kilo vet kwijt deze week. Joepie.

Liefs,

Reageer op artikel:
Afvallen is alsof het iedere dag Oud & Nieuw is
Sluiten