Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 21 apr 2018

Ben jij klein? Dan is afvallen voor jou een stuk moeilijker dan voor lange vrouwen

Als jij klein bent zul je dit vast en zeker herkennen: het duurt eeuwen om vriendinnen terug te vinden op een festival, broeken die je koopt zijn altijd te lang en in de supermarkt vragen ze standaard om je ID. En nou blijkt ook nog eens dat afvallen voor kleine mensen moeilijker is dan voor lange mensen. Pfff.

Oh nee, slecht nieuws voor jou? Afvallen is moeilijker voor kleine vrouwen dan voor lange vrouwen. Craig Primack deed hier onderzoek naar en concludeerde dat het metabolisme van kleine vrouwen minder calorieën verbrandt dan het metabolisme van lange vrouwen. Lekker dan.

Afvallen is moeilijker voor kleine vrouwen

Lange vrouwen verbranden met hun metabolisme 1400 calorieën per dag (als ze 24 uur lang op bed zouden blijven liggen). Vrouwen die kleiner zijn dan 152,4 cm verbranden met hun metabolisme maar 1200 calorieën per dag.

De reden hiervoor is dat hoe kleiner je bent, des te minder energie je nodig hebt en hoe minder je metabolisme dus ook voor jou verbrandt.

Kleine mensen hebben geluk

Gelukkig zijn er ook héél veel redenen waarom het juist fijn is om klein te zijn, want je kunt hakken dragen zonder langer te zijn dan je partner, je past kleding van de kinderafdeling en dat is stukken goedkoper (win-win), bovendien leven kleine mensen langer. Met andere woorden: klein zijn is awesome and you know it.

Reageer op artikel:
Ben jij klein? Dan is afvallen voor jou een stuk moeilijker dan voor lange vrouwen
Sluiten