Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 31 okt 2014

Afvallen is: overal op zoek gaan naar motivatie

Hoofdredactrice Lotte is de uitdaging aan gegaan, afvallen onder begeleiding. Lees haar resultaat van deze week:

Oke, ik doe maar gelijk dé biecht. Ik heb gezondigd. Best wel veel gezondigd. Oepsie. Ik was het gewoon even he-le-maal zat. Ondanks de motiverende woorden van mijn coaches van NewFysic en hun geweldige programma, kon ik het écht even niet meer opbrengen. Hoe dat kwam? Mijn vriendlief was jarig.

Er zijn van die gelegenheden dat je prima jezelf kan inhouden. Dat het niet zo erg is dat de rest wijn aan het tanken is en jij er nuchter naast staat. Dit zijn namelijk gelegenheden dat je beter nuchter kan blijven om momenten te voorkomen waarvan je later het schaamrood op je kaken zou krijgen. Of van die etentjes waar niemand eet omdat iedereen maatje 0 is. Dan is het ook niet zo moeilijk. Maar als je eigen liefde jarig is, dan is het opeens wel heel dichtbij. De koelkast en kastjes stonden vol lekkernijen, want wie jarig is die trakteert.

Ook heb ik hem stiekem ontvoerd een nachtje weg. Diep in het bos in een huisje dat lijkt te zijn weggelopen uit de VTWonen. Afgezonderd van de wereld. Zelf hapjes meegenomen, fles(sen) wijn en daar zaten we dan voor het knapperende haardvuur. Kaasje, wijntje, broodje, dipje, wijntje, worstje. Oeps.

In die week volgde er nog een familiediner met taart toe, en een vriendendiner bij Boca’s. Voor wie mijn columns vaker leest. de dark side sinds mijn dieet. En dan is die week tussen de weegmomenten in wel heel snel voorbij. Goed nieuws, ik ben niet aangekomen. Slecht nieuws, ik ben ook niet afgevallen.

Het zou zo fijn zijn als ik nu tips kon geven hoe je verjaardagen kan overleven zonder te zondigen, omdat het mij ook is gelukt. Helaas ben ik niet het goede voorbeeld. Ik weet wel hoe je het zou moeten kunnen overleven. Bij NewFysic kun je Appetite Controls krijgen die zorgen dat je lekkere trek als sneeuw voor de zon verdwijnt. Echt een uitkomst. Plus er is ook een lading suikervrije snoepjes verkrijgbaar om toch iets zoets te proeven. De reden dat het mij niet gelukt is? Ik had gewoon bedacht dat deze verjaardag het beste excuus ooit was om te zondigen. En breng jezelf daar dan nog maar eens vanaf.

Gelukkig zijn er deze week geen feestjes en partijtjes dus dat moet he-le-maal goedkomen. Denk ik.. hoop ik..

X
Lotte

Reageer op artikel:
Afvallen is: overal op zoek gaan naar motivatie
Sluiten