Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 10 okt 2018

Waarom je maar niet afvalt óndanks dat je keihard sport

Misschien slay je jezelf samen met je vriendinnen helemaal in de sportschool, maar lijk je maar niet af te vallen. Baal je ervan omdat je juist de nodige kilo’s wil kwijtraken? Dan zijn dit misschien de oorzaken waarom afvallen niet lukt:

1. Cardio is je enige manier van sporten

In principe werkt het natuurlijk zo dat als je meer beweegt en minder eet de weegschaal een lager getal aangeeft. Maar als jij je tijdens het sporten alleen focust op cardio kan dat afvallen lang gaan duren.

Ja, cardio is zeker goed om in je routine te houden. Maar wanneer je alleen hierop focust bereik je veel minder snel je streefgewicht.

2. Je doet te weinig aan krachttraining

Wil je afvallen? Pik dan krachttraining op. De beste manier om gewicht te verliezen en spieren te kweken is door krachttraining te doen naast je cardio. Hoe sterker je spieren, hoe makkelijker afvallen is.

Dit is wat de plek waar jij vet opslaat je vertelt over je hormonen en hoe je het beste kunt afvallen

3. Je pusht jezelf niet hard genoeg in de sportschool

Niemand die je gaat vertellen dat je zo hard moet trainen tot je niet meer kunt lopen of moet overgeven. Nee, maar waarschijnlijk kun je wel zwaarder trainen dan je denkt.

Tip: sport onder begeleiding of volg lessen zoals BodyPump als je wilt afvallen. Dan push je jezelf voor 45 tot 60 minuten. Zo weet je zeker dat je echt je best hebt gedaan tijdens de training.

4. Je eet in verhouding te veel

Niet iedereen heeft geld voor een voedingsschema. Maar sport je veel en val je niet af? Dan is de kans groot dat je in verhouding te veel eet.

De kunst is om onder andere volkoren producten én proteïne te eten, zodat je lang verzadigd bent en je spieren ook krijgen wat ze nodig hebben na een pittige work-out.

Ben jij klein? Dan is afvallen voor jou een stuk moeilijker dan voor lange vrouwen

5. Je bent te veel bezig met afvallen

Als je nu een zware work-out doet en een dag gezond eet, zie je hoogstwaarschijnlijk niet meteen resultaat. Afvallen is een proces. Misschien ben je veel te veel bezig met het afvallen, waardoor je het jezelf alleen maar lastiger maakt.

Eet gevarieerd en gezond, volg niet iedere keer dezelfde routine in de sportschool en slaap goed. Dat gewicht verlies je dan heus wel.

Meer weten over sport? Resport houdt je op de hoogte!

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Met deze fitness oefeningen kun jij razend snel afvallen zónder al te veel moeite

Reageer op artikel:
Waarom je maar niet afvalt óndanks dat je keihard sport
Sluiten