Minder calorieën eten om af te vallen? Zo doe je dit op een gezonde manier

Wie er op dit moment nog druk aan de gang is met zijn nieuwjaarsvoornemens is een echte doorzetter en heeft een stabiel doel voor ogen. Veel meiden hebben hun doelen gezet op afvallen – en het liefst snel. Denk jij dat je de juiste manier hebt gevonden om dit op een gezonde manier aan te pakken, of heb je nog wat hulp nodig?

Velen willen een maatje minder en vooral wanneer de zomer eraan komt. Het enige probleem is, dat mensen niet precies weten hoe ze dit op een gezonde manier voor elkaar kunnen krijgen. Calorieën tellen bijvoorbeeld, is erg risicovol en soms ook zonder resultaat. Wij vertellen je hoe het wel zit.

Calorieën tellen & afvallen – zó blijf je gezond

Als eten een van je grootste ‘hobby’s’ is, dan snappen we dat het woord afvallen niet als muziek in de oren klinkt. Een bittergarnituurtje hier, en een biefstuk met truffel-jus daar: het liefst eet je alles. Als je erover nadenkt om toch te minderen met eten om gewicht te verliezen, hoeft dit niet per se een straf te zijn. Je kan namelijk eten wat je wilt, zolang je je aan je eigen plan houdt.

First things first

Juist omdat we net zoveel van lekkere hapjes en snack houden als jij, is dit artikel niet bedoeld om je aan te sporen tot gewichtsverlies. We willen ervoor zorgen dat iedereen goed in z’n vel zit en geniet van zowel sport als voeding. Juist daarom hebben we hét antwoord gevonden op de vraag: ‘Hoe combineer ik genieten met gezond eten?’

Dé truc

Het zit zo: zolang je je houd aan het aantal calorieën per maaltijd in plaats van per dag, zit je helemaal gebakken. Uit nieuw onderzoek, uitgevoerd door assistent professor Miaolei Jia van Warwick Business School, blijkt dat wie zichzelf een limiet per maaltijd oplegt wat betreft calorieën, minder calorieën op een dag zal consumeren dan wie vasthoudt aan het aantal calorieën per dag.

Deze tactiek wordt al een hele tijd gebruikt door professionele diëtisten. Ook experts geloven dat je door kleinere, maar niet minder, maaltijden per dag op een gezondere manier kan afvallen. Er is zelfs bewezen dat deze truc ook helpt bij een alcohol- of sigarettenverslaving.

Andere manieren om gezond af te vallen

Heb je geen zin om je bezig te houden met je calorieën, maar wel goed bezig zijn met je gezondheid. Gelukkig bestaan er meerdere manieren om je helemaal fit te voelen. Denk bijvoorbeeld aan het minderen van alle snacks waar te veel suikers in zitten en deze vervangen door een salade of fruitsoort. Ben jij een sportieve meid? Dan kan je je workout schema een tandje bijzetten en vaker naar de sportschool gaan. Zelfs een kleine wandeling kan een groot verschil maken, dat lees je hier.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Minder calorieën eten om af te vallen? Zo doe je dit op een gezonde manier
Sluiten