Helpt light frisdrank je af te vallen, of maakt het juist dik?

We weten allemaal dat frisdrank slecht voor je is. Het bevat veel suikers en en je kunt er serieuze gezondheidsklachten van krijgen. Maar hoe zit het dan met light frisdranken? Hieronder lees je de waarheid.

Verrassend genoeg denken veel mensen dat light frisdranken ‘gezond’ zijn, en dat ze ervoor zorgen dat je gewicht verliest. Als jij dit ook denkt moeten we je toch echt even uit de droom helpen. Er is namelijk niets, maar dan ook NIETS gezond aan het drinken van light frisdranken. Sterker nog; veel studies wijzen uit dat mensen die dit drinken juist dikker worden dan de mensen die normale frisdrank drinken. Uit een studie van de Universiteit van Texas blijkt bovendien dat met elk blikje light frisdrank dat je drinkt, de kans op obesitas met 41% toeneemt.

Hoe komt dat?

Hoe komt dat dan, light zou toch moeten betekenen dat het je minder dik maakt? Helaas, de kunstmatige zoetstoffen die aan de light frisdranken zijn toegevoegd zorgen voor een hormonale verandering in het lichaam. En die verandering zorgt er onder andere weer voor dat je nog meer zin krijgt in zoete dingen. Kortom; het is een slecht idee om te proberen je lichaam voor de gek te houden met kunstmatige zoetstoffen.

Een andere reden waarom mensen dikker worden wanneer ze light frisdrank drinken, is omdat ze onbewust denken dat ze dan wel mogen zondigen met andere lekkere dingen. Wat dan natuurlijk weer zorgt voor extra calorieën.

Een goed alternatief

Maar wat is dan een goed alternatief voor light frisdrank? Dat blijft toch nog altijd het good old water met eventueel een citroentje erin uitgeknepen. Thee is natuurlijk altijd goed, en ook ongezoete ice tea is een goede optie. Wees creatief in het maken van je eigen (ongezoete) ice tea, je zult zien dat je daar dan net zo van zult genieten als je light frisdrank.

Reageer op artikel:
Helpt light frisdrank je af te vallen, of maakt het juist dik?
Sluiten