Afvallen volhouden? Met deze 7 simpele tips gaat het je écht lukken

Yes! Je bent éindelijk het aantal kilo’s kwijt wat je graag wilde. Je bent er enorm trots op en wilt niets liever dan het afvallen volhouden. Maar hoe?

Vaak zie je dat mensen vrij makkelijk afvallen, alleen dat ze na een half jaar toch weer op hun oude gewicht zitten. Flink balen, want nu is al dat zwoegen voor niets geweest.

Afvallen volhouden doe je zó

Je zit lekker in je vel en je straalt. Niet alleen jij ziet dat, nee je hele omgeving ziet het. Het afvallen volhouden is je nieuwe doel én wij helpen je om dat mooie lijntje te behouden:

1. Gun jezelf een goed en fit lijf

Gun jezelf dat je het afvallen gaat volhouden. Voel jezelf niet zielig als je gaat sporten terwijl je écht geen zin hebt. Nee, verander je gedachte in waarom je jezelf een slank lijf gunt. Jij wordt er namelijk gelukkiger van als je je slank en fit voelt. Oftewel: wees lief voor jezelf en zorg goed voor dat mooie lijf waar je zo hard voor heb gewerkt.

2. Zoek een buddy die het volhouden van afvallen leuk maakt

Zorg er voor dat je iemand in je omgeving hebt die een beetje met je mee doet met het volhouden afvallen. Bijvoorbeeld je lover die in de avond ook een gezonde maaltijd wil eten in plaats van een kaasfondue. Zo voel je je minder alleen én kun je samen soms even klagen. Heb je een vriendin die ook veel is afgevallen? Spreek een keer in de week met haar af om samen te eten. Wedden dat je je direct weer gemotiveerd voelt als je haar verhalen hoort?

3. Blijf genieten van lekker eten

Misschien denk je dat nu niet meer mag eten. Dat is natuurlijk onzin. High tea met de meiden? Eet dan een halve donut in plaats van een hele. De smaak blijft hetzelfde dus maak er geen big deal van. Hetzelfde geldt op feestjes. Drink twee wijntjes in plaats van vier wijntjes. Of verdun je glas wijn met een half glas spablauw. Echt waar het is nét zo gezellig.

4. Terugvallen is geen drama

Heb je je een avond helemaal laten gaan? Te veel chocolade of toch nog dat broodje shoarma na het stappen? Het maakt écht niet uit. Het is niet zo dat je terug bij af bent. Het is niet zo dat door één zwak moment alles voor niets is geweest. De volgende dag ga je gewoon weer gezond eten.

5. Kies een dieet wat bij je past

Ben jij een enorme liefhebber van pasta en glazen vette Chardonnay? Gun jezelf je favoriete eten. Kies dus niet voor een dieet waar je nooit meer pasta mag eten. Schrap dan bijvoorbeeld dingen die je wel makkelijk kunt missen zoals chips en frisdrank. Voor je eigen plezier is het belangrijk om een dieet te passen wat bij jou als persoon past. Wedden dat volhouden je gaat lukken?

6. Zorg voor voldoende slaap bij het volhouden van afvallen

Uit onderzoek blijkt dat je elke nacht zo’n zeven tot acht uur slaap nodig hebt om je gewicht te behouden of gewicht te verliezen. Slaap je minder, dan raken je hormonen uit balans. Hierdoor grijp je veel sneller naar die vette pizza of reep chocolade dan wanneer je uitgerust aan je dag begint. Dit is een makkelijke tip die vrijwel voor iedereen haalbaar is.

7. Vier je successen

Is het je gelukt om op gewicht te blijven? Wees trots en beloon jezelf. En eh, uiteraard niet met een stuk taart. Maar bijvoorbeeld met die prachtige jurk die je al zolang wilt. Of wat dacht je van een massage op de zondagochtend? Kies iets waar jij intens van geniet zodat de volgende mijlpaal weer een leuke uitdaging wordt om jezelf iets cadeau te doen.

Meer over afvallen:

Reageer op artikel:
Afvallen volhouden? Met deze 7 simpele tips gaat het je écht lukken
Sluiten