Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Gezondheid 5 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Blokkie om! 5 x waarom wandelen jou gaat helpen bij afvallen

Als we bezig zijn met afvallen hebben we het gevoel dat we ook kéihard moeten sporten. Maar lieve meiden, wandelen is bijna net zo effectief als sporten.

Wandelen is gratis, je kunt het overal doen en er is altijd wel een vriend, vriendin of hond die gezellig met je mee wil.

Regelmatig wandelen is gezond en helpt bij afvallen

Afvallen kan soms al heftig genoeg zijn. Je moet misschien vaker dat wijntje laten staan of je kunt een keer niet mee uiteten met de meiden.

En lieve meid, het is niet nodig om helemaal kapot te gaan in de sportschool.

Zo zegt David van Bodegom, arts en verouderingswetenschapper aan de Leyden Academy:“Voor je lijf is het belangrijker dat je elke dag beweegt dan dat je af en toe een sportieve topprestatie neerzet. Het zijn die vele kleine beetje die het verschil maken.”

Geweldig nieuws hé? Maar daarnaast leggen we jou nog verder uit waarom wandelen zo’n fijne toevoeging is bij het afvallen:

1. Wandelen brengt de stofwisseling op gang

Wandelen helpt jou direct bij afvallen zonder dat je het gevoel hebt dat je heftige inspanning levert. Met een uurtje wandelen ben je al 240 kcal kwijt. Als je dit elke dag doet, heb je een goede ondersteuning bij afvallen.

2. Een blokje om zorgt voor een betere nachtrust

Als je bezig bent met een dieet is het belangrijk om een goede nachtrust te hebben. Goed slapen zorgt voor energie de volgende dag. En die energie heb je juist hard nodig als je bezig bent met afvallen. Onderschat je slaap niet meiden.

3. Wandelen zorgt voor ontspanning én dat is nodig bij afvallen

Er wordt niet voor niets gezegd dat afvallen alleen lukt als je er de ontspanning voor hebt. Met name in de huidige tijd waarin iedereen heel erg druk is met werk, sociale verplichtingen en andere “moetjes”. Af en toe wandelen zorgt er voor dat je je ontspannen voelt en daarmee de rust hebt om af te vallen.

4. Wandelen hou je makkelijk élke dag vol

Daar waar sporten elke dag weer een uitdaging kan vormen, is wandelen een stuk makkelijker om vol te houden. Zelfs als je “even geen zin hebt” is wandelen minder intens dan sporten. Hierdoor is de kans groot dat je dit veel langer volhoudt dan verschijnen in de sportschool. Wie weet wordt het wel een routine in je leven?

5. Wandelen is gratis en kan overal

Het is vaak moeilijk om tijd te vinden om te gaan sporten. En vaak zijn er ook best wat kosten aan verbonden. Wandelen daarentegen kan overal waar je maar bent. Je kunt zelfs even wandelen in je lunchpauze. Op vakantie? Ook dan kun je het wandelen voorzetten als hulp bij afvallen.

Meer over afvallen:

gezondnatuurwandelen.nl

Reageer op artikel:
Blokkie om! 5 x waarom wandelen jou gaat helpen bij afvallen
Sluiten