Ah handig: dit zijn andere geweldige dingen die je kunt doen met shampoo

Waarom zou je je helemaal suf kopen aan allerlei producten terwijl je met één product al een heel eind komt? Want dames, shampoo hebben we in principe altijd.

Maar wist je ook dat je shampoo voor andere fijne dingen kunt gebruiken?

Was je kammen, haarborstels en make-up borstel met shampoo

Niet iedereen maakt hun kammen, haarborstel of make-up borstels schoon terwijl we dat eigenlijk wel zouden moeten doen. De manier? Je laat de borsteltjes weken in een bak met warm water en shampoo, ongeveer tien minuten. Bij de kammetjes en haarborstels haal je wel eerst de haartjes eruit.

Scheer je benen met shampoo

Je hebt geen scheerschuim bij je? Don’t worry. Shampoo is een prima alternatief. Gebruik geen zeep want dit droogt je huid alleen maar uit, en dat willen we natuurlijk niet hebben.

Was je kleding met shampoo

Een perfect tip voor als één van je favoriete truien is gekrompen: plaats de trui in een bak met baby shampoo en warm water. Laat de trui vervolgens vijftien minuten in het water drijven. Haal daarna de trui uit de bak met water zonder de trui uit te wringen. Verschoon het water en plaats de trui weer in een bak met water. Na vijf minuten haal je de trui eruit, en leg je ‘m op een handdoek. Probeer dan zachtjes de trui weer in zijn huidige maat te krijgen.

Geef jezelf een bubbelbad met shampoo

Shampoo creëert ten eerste mooie bubbels. Je kan hiervoor je favoriete shampoo gebruiken die zo heerlijk ruikt. Door de geur kan je lekker tot rust komen. Plus het bad ziet er aan het einde super schoon uit. Een win-winsituatie noemen we dit.

Doe de afwas met shampoo

In schoonmaakmiddelen zit vaak alcohol die je huid uitdroogt. Shampoo is een stuk fijner voor je huid en droogt je handen (bijna) niet uit. En je borden? Die zullen er weer spik en span uitzien.

Geef jezelf een pedicure/manicure met shampoo

Je handen of voeten laten weken in een heerlijk warm badje. Het resultaat? Schoon en zo zacht als een babyhuidje.

Maak de spiegel schoon met shampoo

Heb je ook zo een hekel aan al die kalk vlekken op je spiegel? Smeer wat shampoo op een handdoek en boen de spiegel ermee. Vervolgens maak je het schoon met papier. Bijvoorbeeld met keukenrol. De volgende keer als je dan een douche neemt, zul je verstelt staan van het resultaat.

Was je lichaam met shampoo

Geen douchegel meer in huis? Geen probleem. Shampoo werkt net zo goed.

Laat je leren schoenen weer glinsteren met shampoo

Je hoeft hiervoor maar een klein beetje te gebruiken. Smeer wat shampoo op een doekje en wrijf dit vervolgens zachtjes over je leren schoenen. Ze zullen weer glinsteren als vanouds.

Reageer op artikel:
Ah handig: dit zijn andere geweldige dingen die je kunt doen met shampoo
Sluiten