Aha! Daarom zitten de knoopjes op jouw blouse aan de andere kant dan bij mannenshirts

Misschien was het je wel nooit opgevallen, maar het is toch echt waar. Bij een damesblouse zitten de knoopjes aan de linkerkant en bij een herenoverhemd zitten de knopen aan de rechterkant. Maar: whyyy?

Er zijn verschillende theorieën over de knoopjes. Naar verluidt zou het komen doordat vrouwen zich vroeger – in de tijd van petticoats en korsetten – niet zelf aankleedden. Mannen deden dat toen wel. Maar omdat vrouwen hulp hadden bij het aankleedden was het voor de bedienden makkelijker als de knopen aan de andere kant zaten.

Toch is er een ‘maar’ bij dit verhaal. Want volgens Elle kwamen er pas knopen op vrouwenshirts honderden jaren nadat bedienden vrouwen voor het eerst hielpen bij het aankleden.

Hm, dan zou er een andere reden moeten zijn. Er is een verhaal dat het makkelijker is om borstvoeding te geven als de knopen aan de linkerkant zitten. Maar als je daarover nadenkt, dan weet je dat het eigenlijk onzin is. Want, hoezo zou je maar met één borst je – toekomstige, nog niet-bestaande – kind kunnen voeden.

Ooooh, zit dat zo?!

Een wetenschappelijke studie, genaamd Man and Woman: A Study of Secondary and Tertiary Sexual Characters, geeft de meest logische verklaring. En dat is: de knopen zitten simpelweg aan de andere kant om een verschil aan te geven tussen mannen en vrouwen.

Vrouwen gingen namelijk steeds meer ‘mannenkleding’ dragen. Denk: shirts en broeken. En daarom werd er een onderscheid gemaakt tussen dames- en herenkleding.

Tja, het is eigenlijk heel simpel. En tegenwoordig best overbodig, toch?

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Dit is wat jouw horoscoop zegt over jouw kledingstijlHOROSCOOPKLEDING-770x462

Reageer op artikel:
Aha! Daarom zitten de knoopjes op jouw blouse aan de andere kant dan bij mannenshirts
Sluiten