Aha! De wetenschap heeft ontdekt waarom mannen op ronde billen vallen

Misschien doe je iedere dag oneindig veel squats voor mooie, ronde, stevige billen. Of misschien ben je gezegd met een prachtige bilpartij. Hoe dan ook, je ziet vaak mannen gluren naar je derrière. Wat is het toch met mannen dat ze zo geobsedeerd zijn door je booty?

Je bent niet de enige die deze vraag heeft. Ook onderzoekers van de Universiteit van Texas in Austin vroegen zich af waarom mannen zo wild worden van een lekker kontje. En dankzij hen hebben we nu eindelijk antwoord op die vraag.

Uitstekende billen

Mannen vinden vrouwen met een uitstekende bilpartij aantrekkelijker. En dan bedoelen we uitstekend figuurlijk én letterlijk. Want de gemiddelde man vindt het bloed aantrekkelijk als de billen van een vrouw uitsteken. Het gaat dan om een vrouw waarbij haar wervelkolom een kromming maakt van ongeveer 45 graden boven haar billen.

De wetenschappers ontdekten dat dit allemaal is terug te leiden naar vroeger. Om precies te zijn 2,4 miljoen jaar geleden, toen de eerste mensen jagers en verzamelaars waren.

Jagers en verzamelaars waren altijd onderweg, van plek naar plek aan het lopen. Ook zwangere vrouwen moesten grote afstanden kunnen afleggen. En hierin zit de crux.

Geen blessures

De kromming in de rug, bij de billen, zou vrouwen in staat hebben gesteld het gewicht van hun baby beter te dragen.

‘De vrouwen hadden minder kans op letsel aan de ruggengraat. Mannen hadden de voorkeur voor deze vrouwen, omdat ze meerdere zwangerschappen zouden kunnen volbrengen, zonder veel problemen,’ aldus co-auteur en hoogleraar psychologie David Buss.

Anyway, alleen maar meer reden om trots te zijn op die prachtige billen van je.

Wil je nu nóg rondere billen? Lees dan dit even: Vergeet squats: Zo krijg je echt die strakke, ronde billen waar je van droomt

Reageer op artikel:
Aha! De wetenschap heeft ontdekt waarom mannen op ronde billen vallen
Sluiten